VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Tuesday, April 26, 2011

My New Baby Born

Salam.....dah lama tak berblog kat sini....apa kabar kawan2 semua?...biasala...kalau dah malas....memang tak menjengah langsung ke blog.....MAMA...masih dalam pantang...dah hari ke 36....hampir2 nak habis pantang 44 hari...tapi rasanyer nak pantang 60 hari ke....100 hari ke.....alang2 yang last ni...biar la lama sikit...( planning memang yang last )....oh ye.....baby ni selamat di lahirkan pada 23.03.2011...so dalam family MAMA....3 org lahir dalam bulan yang sama....06.03...MAMA...13.03...Ezryn....23.03..baby... nama baby UZEIR MIQYLE RIZQ ARISH...nama anak2 MAMA...babah yang letak....MAMA setuju jer....yang ni lahir kat PPUM...pasal nak dekat ngan umah...yang lain kat hospital selayang...ikutkan nak ke sana...tapi mengenangkan pinjam kete adik ipar...( kete kat bengkel)...takut jalan jem...tak sempat adik ipar ak gi keje...umah kat taman bukit angkasa, pantai dalam...kalau ke selayang gak....alamt tak keje la adik ipar ku....

ok...berbalik pasal baby....jangkaan bersalin...first scan 28.03.2011...date mmg tak sure sebab period tak regular...jadi MAMA tak ingat bila 1st day period...date di dapat dari scan...then gi check up kat klinik kesihatan...masa tu gi check pun kandungan dah menjangkau hampir 8 bulan...2 kali doktor scan ... 2 2 due bulan 4...19.04.2011 dan 22.04.2011...tapi staff nurse yg cek tu dah cakap kat MAMA...next week prepare je la...

22.03.2011....MAMA dah rasa sakit2....malam tu...lagi kerap contraction...tgh malam...cakap kat babah...babah sibuk tanya dah pecah ketuban ke belum....masalahnyer...dah tak tahan....dalam kol 5.30 pagi...MAMA ajak gak babah ke hospital...anak2 tgh zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.................memula mmg nak kejut anta ke rumah mertua jap...tapi kesian pulak...kejutkan Adamme...soh tgkkan adik-adik....

sampai kat PPUM...ada ke patut...guard kat situ tgk jer...dah tau babah dok cari wheelchair....tolong la...duduk jer....kalau gi selayang....tak ada la mcm ni...babah siap nak bawak gi selayang...MAMA dah malas la..pasal dah tak tahan....terus gi labour room...mmg tak booking...gi terus jer...dorang soh salin baju....cek2 baru 2cm jer......babah..balik jap anta kete...then datang balik...yg tak bestnyer...kat sana husband tak leh masuk labour room temankan....mmg tension.....

kali ni...mmg lama sakitnyer....bayangkan..masuk labour room dalam kol 5.45 pagi....bersalin kol 3 petang....macam beranak sulung.....tp apapun...alhamdulillah.....selamat semuanyer....baby mmg tak jangka boy...igt girl...jantinapun mmg tak tau...surprise...tak kisahpun...janji cukup sifat....lahir ngan berat 3.038kg......esoknyer dah balik....syok sikit...ank dah ramai...tak leh nak dok lama2 kat hospital....

pas ni...nak merancang....stop la beranak. dah cukup ramai...5 orang sudah....ok...ni ada pic baby UZEIR.....











2 comments:

Naz Nur Nhazzla said...

first nya nak ucap tahniah kat kak fieza atas kelahiran uzeir.jarak sebulan dgn baby saya.baby sy 22.o2..akk 23.03..
yg kedua..akk bersalin kat PPUM x booking.nasib bek dia nak terima.mungkin sbb xramai org.kalau full ward dia mmg reject suruh g sepital lain.Mmmg xleh masuk pun husband.saya bersalin dua dua kat situ.bg saya PPUM best.hehehe..

fieza said...

thanks.....tapi akak biasa beranak kat selayang...servis memang tip top dik....bila bersalin kat PPuM...mmg lain sgt2....tapi nak buat macam mana...dah selamatpun....