VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Thursday, December 31, 2009

CUTEST BABY 2009 CONTEST_by Mama Aqish (Sticky mode)

Salam...dan contest seterusnya....


Nama Baby : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Umur : 1 tahun
Tarikh Lahir : 7hb Disember 2008

Ni memang orginal...tangkap sendiri, no photoshop, no editing...menepati syarat rasanya....

Syarat-syarat nak joint...

. Add @ Link Mama_Aqish & Branded Baby Clothes di blogroll/bloglist anda.

2. Anda diWajibkan untuk menjadi Follower Mama_Aqish & Branded Baby Clothes

3. Sila Tepek Banner Penganjur Contest & Penaja Contest di Sidebar Blog anda & pastikan ianya Link Back ke contest ni & Blog Penaja

4. Hanya tajuk "CUTEST BABY 2009 CONTEST by Mama_Aqish" sahaja yang DITERIMA & Sila Pastikan ENTRI Contest Berkenaan adalah "STICKY MODE".... (senang mama nak amik gambo peserta untuk publish)

5. Contest ni untuk Baby berumur 3 Tahun ke bawah 2006 - 2009 dan Contest Bermula dari 20hb November 2009 sehingga 31hb Disember 2009


6. Upload hanya SEKEPING gambar Baby anda yang Latest sekali....Gambar yang Di EDIT & gambo Studio dilarang sama sekali ok....gambo mesti sendiri snap k....baru adil kan..

7. Bila dah siap, tinggalkan URL LINK anda di entri ini. Untuk pemilihan pemenang nanti... & Gambar kesemua baby yang masuk contest berkenaan akan di paparkan pada blog ini...

8. Hadiah untuk pemenang ditaja oleh BRANDED BABY CLOTHES

9. Pemenang akan diadili oleh hakim yang berpengalaman & keputusan adalah muktamad sebarang surat menyurat tidak akan dilayan....
Dan yang paling penting sekali, sila lengkapkan butir2 berikut:
1) Nama Anak Anda beserta Umur &Tarikh Lahirnya

SPECIAL TKANKZ TO OUR SPONSER



NOTTI-FACE GIVEAWAY..... (sticky mode)



Salam....nak joint giveaway ni lak.... NOTTI FACE GIVEAWAY




Nama Baby : Gabriel Edhar Rizq Arish
Nama MAMA : Shafizah
Nama Babah : Khairul Fazril
Umur : 1 tahun
Tarikh Lahir : 7.12.2008

Sebenarnya gambar ni saja2 snap. Baby edhar kalau MAMA yang snap gambar dia, memang suka sangat buat muka. Bila dapat kat Pak Lang, jadi cam ni lak...


OK tak ?? :)

untuk joint giveaway ni senang je....
just click HERE




Wednesday, December 30, 2009

Baby Edhar......behind the scene

Salam.....semalam pagi-pagi lagi MAMA dah bawa Baby Edhar gi photoshoot. Babah just hantar kat SS2, PJ...then dari sana agent akan amik MAMA dan Baby Edhar untuk di bawa ke Shah Alam....location @ Shah Alam...ala umah dalam citer SPA Q 2......Memang besar dan cantik umah dia...owner umah...Datuk & Datin sangat2 baik dan peramah. Tapi masa sesi photoshoot...yang ada cuma orang gaji je...orang lain dah kuar...Theme...one happy family...ada banyak scene...raya, lepak2, kat dapur, dalam bilik...memula scene raya...start shoot dalam kol 10.30...kena lak pakai baju raya...time Baby Edhar punya part..dia dah mula tak selesa...almaklumlah...memang tak boleh orang lain amik...cebik2..umpan kuih raya..senyap jap..pastu cebik lagi...terus nangis...MAMA amik jap..bagi cool down.....bagi kat "PARENTS" ok jap...nangis balik...payah ooo.....last shot untuk scene ni..kena lak kat depan umah...ala2 lambai2 kat tetamu...masa ni nangis paling teruk..dah la panas + ngantuk + haus etc...memang harusla Baby Edhar nangis...last2 photographer tu soh MAMA pegang cam mana "DADDY"nyer pegang tadi...nanti buat photoshop je....


Habis2...bawak masuk dalam..nyusukan..dan terus...zzzzzzzzzzzz.........bila dah tido..tau2 jela berapa lama dia tido...tambah2 lagi air-cond....memang nyaman rasanya...tapi MAMA kejutkan lepas seham dia tido...bila dah bangun....MAMA bagi dia main ball..amik mood dulu...kick sana...kick sini...memang dia suka sangat...terus bawak gi set....pelan2 "MUMMY n DADDY"nyer amik..pas tu pujuk dia lagi bawak gi ruang tamu lak....masa ni umpannyer lain lak...Director's HP....Sabo jela....memang Baby Edhar seronokla...lagi2 HP tu ada lagu...joget2....crews + pelakon + orang sekeliling kat situ gelak je...pastu...tiap kali nak snap gambar dia...kena umpan HP...

Tak lama pas tu...tido lagi...istilah yang paling sesuai....MAKAN GAJI BUTA...ha...ha..ha.....director tu lak...asyik tanya bila baby nak bangun...nasib la kalau dah bekerja ngan baby...kena la ikut time dia...



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semalam gak Oyin gi Hari Terbuka Sekolah.... MAMA tak dapat nak temankan....sorry sangat2....babah je yang bawak...bila MAMA tanya...ok la...boleh jawab ujian yang diberi...hopefully dapat kelas yang terbaik....

Monday, December 28, 2009

Cerita anak-anak

Salam.....dah lama rasanyer tak coretkan apa2 kat blog ni....sebab kemalasan melanda...ada benyak cerita tentang anak2 MAMA...Ok...start dari Adamme...

ADAMME

Adamme dah balik since dari hari Jumaat lagi. Memang dia tak sabar nak balik. Balik je sini, gelap semacam. So, macam2 pengalaman Adamme dapat selama 2 minggu shooting kat Melaka. Masalahnyer, Adamme ajak MAMA pindah ke Melaka. Katanyer seronok dok kat Melaka. Ingat senang2 ke nak pindah. Yang kelakarnyer...siap bagitau ada awek...baru nak masuk darjah 3 weiii...namanyer BALQISH...nick name : Qish...MAMA tanya Adamme apsal cakap itu awek? Jawapannyer sebab Adamme tanya Qish sama ada suka kat Adamme atau tak?????? Kata Girlfriend...tapi tak ada no telefon masing2...biasala...kena la poyo sikit...MAMA tanya cam mana bekerja...OK ke KO....Adamme kata OK tak ada masalah...Adibah Noor baik....dan yang paling syok dan kekadang rasa menyampahpun ada kalau MAMA dengar...kat sana, Adamme dimanjakan...gi mana2, mesti bawak Adamme...budak2 lain tak ikut...gi karaoke la, jalan2 kat bandar Melaka la..sana sini...berjalan saja kejenyer...siap Director belikan toy untuk Adamme..itu kira bonus la untk Adamme...atas usaha Adamme...balik sini, shopping baju sekolah untuk Adamme lak...

Audrene

Oyin memang dah tak sabar nak sekolah...hari-hari tanya bila nak sekolah...lagi berapa hari...excited gila-gilaan...now, Oyin dah potong rambut...senang sikit nak menyiapkan diri bila dah sekolah nanti. Bersih dan kemas skit. Sekarang Adamme dah balik...so, Oyin dah tak boring lagi...dah ada teman untuk bermain dan bergaduh, seronoklah dia..hari Rabu ni, Hari Suaikenal kat sekolah..tapi tak best pasal MAMA tak dapat nak temankan Oyin...babah je...hari tu MAMA ada hal...sorry Oyin..ikutkan hati...MAMA nak tengok hari pertama Oyin melangkahkan kaki ke sekolah baru... :( .....hari tu juga ada UJIAN PENGESANAN...MAMA doakan Oyin buat yang terbaik dan ditempatkan di kelas yang terbaik....amin...

Ezryn

Ezryn suka sangat tengok citer2 Allahyarham TanSri P.Ramlee..yang paling Ezryn suka...MADU 3 dan dari citer tu jugak lah...Ezryn minat tengok citer2 lama2 nih...kalah MAMA...Now, dia tengah hafal skrip dalam MADU 3 yang Abang Jamil terjun sungai...dan 3rd wife dia cakap, lebih kurang macam ni dialognyer " Abang Jamil sayang kak Tipah tak and bla..bla...bla..." tergelak2 MAMA kat dapur...Ezrynpun dah potong rambut sebab tengok Oyin potong...first time bawak dia gi salon...teruja habis dia...sebab dia suka sangat ngan barang2 kat dalam salon...masalahnyer..kena tunggu turn dan mulut dia sangat...sangat...sangat bising...soh MAMA potong rabut dia.....ingat MAMA ni keje kat salon ke?? Bila sampai turn dia, punya la sengih .....tersipu2 macam cantek sangat...memang nampak muka dia perasan..sampai tukang gunting tupun perasan...tengah2 gunting, bergerak sana sini sebab geli siap ketawa lagi...memang nampa lagi tembab la muka dia...tapi tak apa...rambut2 yang agak macam susah nak tumbuh dan terkeluar sana sini tu dah tak ada....pas ni minta2 la kalau dah panjang nampak kemas berbanding sebelum ni....mulut dia sekarang ni..teramatlah laser...MAMA saja je amik cili biar dia takut skit....hari2 gaduh ngan Oyin....fening...fening....!!!!


Edhar

Umur dah 1++....2 weeks,  Baby Edhar tumbuh gigi. MAMA terperasan masa tengah main ngan dia...tapi yang kelakarnyer...gigi tu tumbuh kat tempat taring bahagian atas...cam CEPLOS tu...satu je pulak tu....hari ni pulak...terperasan 1 lagi kuar kat sebelah gigi yang dah tumbuh tu...semakin nakal...hari Rabu ni...baby Edhar ada photoshoot...masalahnyer, shooting ngan orang lain sebagai parents...dah la dia tak mau ngan orang lain...minta2 tak meragam la....tak tau la macam mana kalau dia tak nak ngan orang2 tu....memanjat....jangan cakap...dah sampai atas tempat sandar badan sofa...memula tu...bahagian duduk sofa...la ni...dah sampai atas.....takut jatuh je....dah la tu, bila dah berjaya naik kat atas, siap buat show lagi....takut MAMA tengok...

Buat masa ni, ini sajalah laporan anak2 ku...Sekian, terima kasih.

Sunday, December 20, 2009

MamaCygBaBy GiVEAwaY




Salam.......nak joint giveaway yang di anjurkan oleh mamacygbaby.blogspot.com.

MAMA letak pic yang ini sesuai ngan tajuk giveaway ni...

MAMA suka ngan gambar ni sebab selain warna yang dah di edit ke hitam dan putih, terpancar kekiutan baby Edhar ngan matanya yang bolat itew...dan gambar ni juga menampakkan begitu kasih dan sayang MAMA terhadap baby Edhar ( cam poyo lak ).....



MAMA : Fieza
Baby : Edhar


Kat blog ni jugak ada jual CD yang cantik-cantik corak dan warnanyer  insert dengan harga yang berpatutan...

Kalau nak joint boleh klik kat sini




Saturday, December 19, 2009

Shopping Barang Sekolah

Salam....hari ni gi beli barang keperluan persekolahan untuk Oyin...berkobar2 semangat Oyin...maklumlah nak naik darjah 1...memang tak sabar dia nampaknya...gi shopping kat Mid Valley je pasal dekat ngan umah....saiz baju cam budak darjah 6....tapi labuh la...kena alter. Dari kat Mid Valley lagi Oyin dah cakap ngan MAMA nak try baju ngan kasut..silap2 haribulan sekolah belum buka, baju dah lusuh...memang excited sesangat...ialah...selama 2 tahun asyik pakai baju tadika....nak sekolah sama ngan Abang Adamme, belum cukup umur masa tu...2 tahun Oyin pendamkan perasaan nak ke Sekolah Sri Petaling...dan akhirnya..jadi gak "penghuni" kat sekolah tu...sekarang ni sedang ajar apa2 yang patut kat Oyin supaya bila Hari Orientasi nanti, mudah dia nak jawab soalan yang diberi...to Oyin...MAMA doakan semoga Oyin buat yang terbaik dan dapat kelas yang terbaik...amin.....



My Pretty Princess...

Miss adamme so much...

Salam...dah lama Adamme tinggalkan MAMA, babah dan adik-adik....rindu rasanya....walaupun Adamme nakal...bila dah tak ada....baru terasa...tapi yang tak syok nyer...Adamme tak pernah call MAMA...credit yang MAMA top up, Adamme gunakan untuk layan internet...sib baik MAMA selalu call Adamme...tu pun Adamme selalu tak bawak HP...kalau dapat cakappun, nak cepat2 letak HP...syok sangat kot kat sana....??..hari ni, break...tapi MAMA minta maaf tak dapat nak ke sana...MAMA ingat Adamme akan terasa bosan...tapi bila call rupanya Adamme gi jalan2 ngan director....sampaikan tidopun ngan director...Adamme...Adamme...tak apalah...selagi ada orang yang boleh layan kerenah Adamme...layan je la...itu rezeki Adamme...dapat orang baik yang boleh layan Adamme..2-3 hari yang sudah, masa MAMA call...suara Adamme moody je...bila tanya rupanya kena marah sebab terlanggar barang...nakal sangat...MAMA dah nasihat, jangan nakal-nakal....tak apalah...25hb ni Adamme balik...kita gi beli barang keperluan untuk sekolah pulak...Oyin...MAMA dah belikan tadi...


My Hero...

Thursday, December 17, 2009

Black & White Photography Contest

Salam......suka ngan gambar-gambar BLACK WHITE sebab nampak lebih seni...jadi disebabkan suka..nak lah joint contest...ni gambar yg di pertaruhkan...



Mama : Fieza
Baby : Edhar

So...syarat2 boleh klik kat ... sini

Sunday, December 13, 2009

SWEET moments Contest by lensaMama

Salam....nak joint contest ni lak.....



So, kat bawah ni gambar yang dipertaruhkan....


Nama Baby : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Umur : 1 tahun

Gambar ni MAMA amik memang khas untuk contest ni. FYI, walaupun dah setahun, Baby Edhar masih tak ada gigi lagi. Jadi bila makan,  SWEET hisap je lah.....janji dapat rasa.





How to join this sinful SWEETness?
1. Be a follower of lensaMama
2. Include lensaMama in your blog list
3. Copy lensaMama's badge to the sidebar of you blog and link it to http://lensamama.blogspot.com/


4. Write a blog post of this contest with title 'SWEET moments Contest by lensaMama'
5. Include the SWEET moments Contest banner and link it to this entry http://lensamama.blogspot.com/2009/11/sweet-moments-contest-by-lensamama.html in your post and also your sidebar


6. Put in One (1) of your baby's photo in the post and mention your SWEETie's name and date of birth
7. Write a short description about the SWEETness in the photo
8. Leave a comment in this entry with your email address and direct link to your blogpost

Terms and Conditions:
1. Contestants must be a Malaysian Babies aged 0-3 years old at the time of entry.
2. Picture should be current or less than 1 year difference from the actual age of baby.
3. Entry must be submitted by the parents themselves.
4. lensaMama's decision is final and no correspondence will be entertained. Please respect lensaMama's credibility.
5. Venue of the photoshoot session shall be determine by lensaMama (we are based in KL).
6. lensaMama have the rights to change, amend, delete or add on to these T&C without prior notice.
7. lensaMama reserves the right to cancel the contest at any stage if deemed necessary in our opinion.

Contest "Ceria Si Ayah bersama anak"


Salam.......nak joint contest "Ceria Si Ayah bersama Anak"

yang dianjurka oleh Fasha kerana en Harry merangkap asbennyer punya bestday bulan 12 Dis nie.

Jadi gambar yang dipertaruhkankan adalah ini
-
-
-
-
-


Tadaaa..........
.
.
.
.
.



@ Recreation Park

Nama Babah : Haji Khairul Fazril bin Haji Abdul Wahab
Nama Baby : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Nama Doter : Maryam Ezryna Rizq Arisha binti Haji Khairul Fazril

kat bawah ni pulak untuk selingan je....sebab kena ngan tema




 

 

 

 

 

 






Hadiah setiap satu bagi tempat



PERTAMA

KEDUA

KETIGA



2 Hadiah Saguhati





Tarikh Tutup : 30 Dis 2009



Syarat2



1. Wajib menjadi follower Fasha dan sposor Pu3zdini (kalo salah sorang dikira tak lengkap ok..)

2. Add link Fasha ke dlm bloglist anda

3. Semestinya MENEPEK banner di sidebar blog kesayangan anda. Banner tersebut hendaklah di link dengan link ini.


4. Sesiapa yg nak join nie kenalah ada blog..klu x mcm mana nak nilai nanti..

5. Umur anak mestilah dari dah pandah senyum hingga 12 tahun..



Cara2



1. Upload 1 sahaja gambar aksi ceria si suami bersama anak anda.. klu banyak kang juling lak bijik mato mak cik ngan juri2 nak menilainyo..kihkihkih
Upload 1 gambar si ayah dan anak beramai2 pun boleh tp pastikan ianya CERIA..



2. Nyatakan nama si ayah + anak. Nama glamour je tau..x yah pjg@ buat ponek jo jari jemari menaip...hehehe



3. Buat entry tentang contest ini pada blog anda. Dalam blog tersebut mention dan link ke blog Fasha (no link back will be disqualified)



4. Sila tinggalkan comment dan link contest anda HANYA di post entry ini





Senang jekan.. x susah pon... So meh ler join contest ini beramai2..



Juri2 profesional akan di adili oleh en Harry + cik Pu3zdini & hadiah saguhati cik Qaseh akan buat cabutan..






Rebutlah peluang ini...

Thursday, December 10, 2009

MOBS END OF YEAR CONTEST

Salam.....comtest kali ni hadiah yang ditawarkan memang lumayan....and the theme is "BEST FAMILY PHOTO" contest.


So, here we are
-
-
-
-
-
-
-


Original, no photoshop, no editing  

Babah (Aril ), Ezryn, MAMA ( Fieza ), Oyin and Adamme

Gambar ni di ambil sempena hari raya aidilfitri yang lalau dan ketika itu MAMA sedang mengandungkan baby Edhar. For this year, tak ada gambar raya sekeluarga atas sebab2 teknikal. Jadi harap pihak penganjur tak kisah. Asalkan tak lari tema..
 


Here's the SIMPLE steps...
1. Find your BEST FAMILY photo (must include at least one parent and one child, extended families welcome too)
2. Blog about it with the title "MOBS END OF YEAR CONTEST" (other title will be disqualified)
3. Mention about the contest in your blog with links back to this contest page.
4. Add our contest banner on your blog's sidebar/top page
5. Be MOBS follower on blogspot, tweeter and/or Facebook (either one or all)
6. Leave a comment HERE with blog link + email address (no email will be disqualified)

Jadi kengkawan, tunggu apa lagi....jom joint contest...kalau tak joint..nyesal....sebab hadiah2nyer memang best giler...

Contest link :
http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/2009/12/mobs-end-of-year-contest.html

Wednesday, December 9, 2009

SWEET WANNUR & COMEL BERGAYA GIVEAWAY!

Salam semua...

alhamdulillah, wannur dengan berbesar hati mengadakan giveaway utk kali ke-2 bersempena dengan 3rd anniversary perkahwinan wannur & suami (30 Nov),
dan juga bersempena pembukaan kedai baru wannur iaitu COMEL BERGAYA!!

KATEGORI PENYERTAAN:

Kategori A --> sesiapa yang ada blog (bloggers);

1. jadi follower SWEETWANNURSHOPPE dan COMEL BERGAYA!!
2. link kan kedua-dua blog ini di blog list anda
3. buat entry ttg giveaway ini
4. tinggalkan comment di sini beserta link anda

Kategori B --> bagi sesiapa yang tiada blog;

1. jadi follower SWEETWANNURSHOPPE dan COMEL BERGAYA!!
2. emailkan ttg giveaway ini kpd 5 orang dan di CC kpd sweetwannurshoppe@gmail.com
3. tinggalkan comment di sini beserta email anda

HADIAHNYA:

2 cabutan hadiah untuk kategori A
&
2 cabutan hadiah untuk kategori B

*hadiahnya terdiri drpd barangan dr sweetwannurshoppe beserta hadiah misteri sumbangan comel bergaya!!

CLOSE DATE:
20 DECEMBER 2009 (at 12.00 noon)

Monday, December 7, 2009

Lusa Adamme dah nak pergi....

Salam......lusa Adamme dah nak berangkat ke Melaka untuk shooting. Macam manalah dia agaknyer tanpa MAMA?? Kalau kat umah, semua MAMA yang aturkan dan pesan apa yang perlu dibuat..nak mandi MAMA bagitau, kemas bilik MAMA bagitau, nak itu, nak ini, semuanyer MAMA...!!! Memang MAMA selalu marah-marah Adamme, tapi bila lepaskan Adamme kepada orang lain, tak syoknyer rasa...macam mana MAMA marah sekalipun, Adamme anak MAMA. Memula tu memang perancangan akan temankan Adamme selama 2 minggu. Tapi bila production house bagitau, kalau boleh MAMA je yang temankan, terasa susah lah pulak dengan baby yang masih berastfeed....kesudahannyer, ada PA yang akan jaga selama Adamme di sana. Kalau di fikirkan semula, ok juga lah...sekurang-kurangnyer...tak adalah Adamme asyik nak main dan lebih mudah bagi tumpuan. MAMA pesan kat Adamme, kalau nak buat scene sedih, ingat lah MAMA, babah dan adik2 kat umah...mesti kuar air mata...Adamme sememey sikit...cepat beno kuar air mata...banyak barang keperluan dia yang MAMA kena kemaskan. tak pernah lagi berpisah lama-lama ngan Adamme. Paling lamapun 2 hari je...tu pun Adamme dah tak tahan...ni 2 minggu...macam mana lah keadaan dia...??? Macam-macam MAMA pesan kat Adamme...jaga perangai, jangan malukan MAMA dan babah...ialah Adamme nakal sangat. Boleh kena heart attack jaga Adamme ni....susah nak dengar cakap MAMA, selalu ganggu adik2, macam manapun, MAMA akan rindukan Adamme...


Adamme yang nakal dan selalu buat MAMA fening!!!




 

 

 

 

 
Comey!!!

Sunday, December 6, 2009

Happy Birthday My Cute Little Boy...

Salam.....esok ( 7.12.09 ) birthday Baby Edhar yang pertama....memang ada perancangan nak buat...tapi keadaan tak mengizinkan. Next year.....insyaallah...tetiba terplan lak soh babah beli kek hari ni untuk saja-saja...sebab kalau nak tunggu, babahpun sibuk ngan keje...jadi apa yang ado je la....dah beli ajak la beberapa kerat kengakawan Adamme dan Oyin.....cuma nak memeriahkan suasana je....lagipun time sibuk ngan kenduri kawin, susah sikit nak buat party. Semua orang sibuk...Cian baby Edhar...tak apa sayang...next year kita buat yang best sikit....

Anyway buat Baby Edhar yang MAMA sayangi....agar bertambah lagi bermacam-macam kepandaian dan jadilah anak yang soleh.

Kecik-kecikpun ada gak gambarnyer....layanzzzz........