VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Thursday, January 21, 2010

SweetLovelyShoppe Cutest Baby Photo Contest

Salam ......contest lagi....
 


 

 

Nama baby : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Umur : 1 tahun 1 bulan
Nama Mama : Shafizah binti Mohamad Shariff

Kalau nak joint, sila klik kat sini.

 


I Love You Adik Contest

Salam.....nak joint contest yang ni pulak.....kalau nak joint gak...please click   here



 

 

 Nama kakak : Maryam Ezryna Rizq Arisha binti Haji Khairul Fazril
Umur : 4 tahun

Nama adik : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril

Umur : 1 tahun 1 bulan



Wednesday, January 20, 2010

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

Salam.....another contest....



Nama MAMA : Shafizah binti Mohamad Shariff
Nama Baby : Gabriel Edhar Rizq Arish
Tarikh Lahir Baby : 7th December 2008

Gambar ni MAMA anggap sweet sebab renungan mata Baby Edhar penuh bererti. Seolah-olah Baby Edhar nak bagitau " MAMA, Edhar sayang MAMA"....

So, sesiapa yang nak joint...just click here.


Tuesday, January 19, 2010

MOBS & Kedai Gambar Kami : Cutest Baby with Blanket Contest

Salam.....another baby contest....please click here for more info.



 

 

Baby's name : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Age : 1 year old
Gender : Boy

Baby Edhar is a very naughty, active, smart and brave boy! Every single minute, MAMA kena pantau pergerakannya. Pantang lepa....meja, sofa atau apa saja tempat yang tinggi, dia akan cuba panjat. dan selalu nyer berjaya...Baby Edhar memang bijak sebab untuk panjat ke tempat yang tinggi, dia akan cuba pijak apa2 yang boleh melepasi tempat yang tinggi itu. Jatuh dah banyak kali tapi tak pernah serik. Kalau nak lakukan sesuatu, dia akan pandang ke arah MAMA atau babah atau sesiapa saja orang dewasa yang ada untuk pastikan orang2 tu tak akan memarahinyer....Sekarang dah pandai berebut barang dan bergaduh ngan kakak2 dan abang nyer....bukan setakat gaduh...bila nakkan sesuatu tapi tak dapat...dah pandai ngadu...kat MAMA dan babah...

PRETTY ZAZA BABY FACE CONTEST




Salam.....dah lama tak update blog dan joint contest...kalau dah kemalasan melanda, memang susah...dan kali ni MAMA nak joint Prettyzaza baby face contest.








Nama : Maryam Ezryna Rizq Arisha binti Haji Khairul Fazril
Umur : 4 tahun
Jantina : Perempuan


Apa yang perlu dibuat:


* Buat ENTRY di blog anda berkenaan contest ini dan letakkan gambar anak anda berposing manja cam contoh gambar kat banner contest di atas tu..

* Anak anda boleh berposing di mana-mana saja .. tetapi, sila CLOSE UP bahagian MUKA saja tau!!
( Kata, "BABY FACE" contest ?.. Mesti la kena fokus kat muka kan?!!)


TERMA DAN SYARAT :


1) Terbuka kepada semua pem'blog'2 yang ada
2) Add blog ni dalam blog list anda ( sesiapa yang belum jadi follower.. )
3) Letak banner contest di sidebar blog anda dan banner mestilah di'link'kan terus pada ENTRY Ni
4) Umur anak-anak anda mestilah dari 1 hari hingga 6 tahun.
5) Letak gambar anak anda beserta nama, umur dan jantina.
( Secara otomatiknya anak anda akan dikategorikan kepada dua kategori iaitu, BABY BOY & BABY GIRL mengikut jantina mereka)
6) Setelah siap N3 anda, sila tinggalkan jejak di bahagian komen supaya saya boleh menjengah N3 anda (bagi link untuk entry tu sekali..)
7) Pemenang akan dipilih berdasarkan kecomelan masing-masing dan gaya posing yang menarik hati.
8) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 Febuari 2010 tepat-tepat pada pukul 12.00 tengah malam.
9) Top 10 bagi kedua-dua kategori akan diumumkan pada 10 Febuari 2010
10) Top 5 pada 15 Febuari 2010 dan pemenang akan diumumkan pada 20 Febuari 2010.


BERITA BAIK...

* ANAK/ANAK SAUDARA/ADIK/CUCU/CICIT... SEMUA PUN BOLEH JOIN..SUKAHATI ANDA!! JANJI.. MEMENUHI TERMA & SYARAT KAT ATAS!!


HADIAH-HADIAH MENARIK SEDANG MENANTI PARA PEMENANG... HADIAH APA TU..? TUNGGUUUUU.........

Tuesday, January 5, 2010

Ezryn oh Ezryn

Salam....Ezryn....Ezryn....becok sungguh mulu anak MAMA yang sorang ni sampai MAMA naik bengangpun ye!!! Di sebab kan kebecokkan mulut nyer...memang tak pernah diam melainkan kalau dia....zzzzzzzzzzzzz. Sekarang kuat menjawab...kadang2 bunyi jawaoan dia macam Mak Nenek...sampai MAMA dan babah tergelak dengar cara dia bercakap...ngan suara serak2 basahnyer....tak pelat...yang bestnyer...kalau Ezryn minta tolong MAMA...dan MAMA tengah sibuk...ditambah pulak babah ada...dia akan cakap..."Babah...tolong la A-in bla...bla...bla....MAMA ni susah lah nak minta tolong!!!" tak ke tersentap bunyinyer?? Di sebabkan terlalu taksub ngan cerita2 P.RAMLEE - MADU 3, sekarang ni dia tengah hafal skrip scene madu2 abang jamil datang bertandang ke rumah isteri ke 3..." Tumpang bedak Cik Hasenah...eh, sape pulak yang terbalikkan gambar ni...???" siap betulkan gambar...kuarkan cermin konon2 nak berbedak....kelakar....kelakar....

Baru2 ni.....MAMA 1 family gi shopping....jadi, babah belikan baju PRINCESS kat Ezryn....memang dia suka sangat3...bayar2, terus pakai...lepas salin baju, dia cakap apa tau?? " MAMA, A-in rasa kasut ni, tak cantiklah ngan baju ni...A-in nak kasut yang sama ngan baju ni...." kata2 seorang kanak2 perempuan 4 tahun....MAMApun tak cerewet macam tu...dia cakap ngan babah, malas babah nak layan...

Semalam, bawak Ezryn gi KL...nak cari buku Adamme...singgah ke SOGO...bawak naik kat Children's Dept....memula tengok baju...dia jadi rambang mata....MAMA tak layan....sampai kat tempat kasut...MAMA saja tanya nak kasut yang mana....memang tak keruan jadinya...test punya test...besar, siap tanya kat salesgirl tu " Kak kasut yang kecik sikit yang saya muat, ada tak??" kelas tak soalan dia??? Orang tu pun nak tergelakoun ada dengar dia tanya macam tu...selagi tak dapat kasut, selagi tu mata dia melilau2 cari kasut. Penyudahnyer sandal Minnie Mouse BERTUMIT diulangi BERTUMIT jadi pilihannyer...sebab memang dah lama dia nak kasut tinggi ni....punya la seronok sampaikan balik umah buka kasut letak tepi...bila Adamme dan Oyin balik...letak beg kat atas kasutnyer...marah.....sabo je la....

Audrene - 1 Cempaka

Salam......dah lama tak menaip kat blog ni....malas.....kekadang tu tak ada idea...Ok lah....nak story pasal Oyin my 2nd doter @ new school...Oyin bersekolah sama ngan Adamme, Sekolah Sri Petaling, PJ..memang since beli baju Oyin dah tak sabar2 nak ke sekolah. Kalau sebelum ni, masa Adamme jejakkan kaki ke darjah 1, MAMA dan babah yang hantar untuk 2 hari berturut2...ialah...masa tu tak ada sesiapa adik-beradik yang bersekolah yang boleh tengok2kan Adamme....tapi kali ni, babah tak dapat cuti sebab sebelum tu, babah dah lama bercuti..jadi MAMAlah yang hantar dan uruskan segalanya...baby Edhar, MAMA tinggalkan kat opah...senang nak bergerak..sampai je, MAMA beli buku2 sekolah untuk Adamme dan Oyin sebab babah tak sempat nak beli..biasalah, kalau dah lambat, mesti ada buku yang tak ada. Jadi MAMA amik keputusan, nak beli kat luar je..

OK, berbalik ke kisah seisi persekolahan...Adamme, MAMA tak kisah sangat...ialah..dah darjah 3 dan terlebih arif...MAMA teman kan Oyin je la...naik ke tingkat atas ( dewan ), dah ramai parents dan murid2, menunggu...murid2 dah dibahagikan kelas mengikut tahap Ujian Pengesanan...nama Oyin dalam senarai 1 Cempaka ( kelas yang terbaik )...alhamdulillah...masa tengah semak nama, MAMA tengok kat ruangan "KAUM"...tergelak MAMA ...nak tau kenapa??? Sebabnya pihak sekolah terletak "I" = INDIA!!!!! Ialah...mana taknya...nama AUDRENE LAYLA...jadi diaorang2 konfius...tapi MAMA tak puas hati gak la...ialah...surat beranak dah bagi..siap ada "BINTI " sekali, takkan tak faham?? MAMApun citer ngan babah...rupanya, masa Hari Orientasi, pihak sekolah dah bagi buku2 teks. Sampai giliran Oyin, ada ke patutnya cinku tu tanya macam ni " Minta maaf, PENDIDIKAN MORAL ke AGAMA ISLAM???" Agaknya dia konfius kot...ialah bila tengok nama Oyin dan muka, memang nampak cam Indian ( sebab muka oyin ala2 mamak skit )...bila tengok babah lak...melayu...sabo je la...

Tiba masa masukkan ke kelas...nak buat pembayaran yuran...dapat lak guru kelas masa Adamme darjah 1 dulu...cikgu tu siap tanya " Adik Adamme ye?" katanya nama unik jadi senang la kot dia nak ingat...lagipun masa tu Adamme nakal sangat..pasal tu cikgu tu ingat...di sebabkan sikap pemalu yang menebal dalam diri Oyin, memang susahlah dia nak buka mulut tanya nama kawan sebelah....jadi, sama2 diam....

MAMA tak tunggu lama, lepas settle semuanya, gi KL cari buku apa yang patut...kat2 maghrib, Adamme dan Oyin balik....macam2 lah MAMA tanya Adamme dan Oyin...expecially time rehat...ialah, Oyin tak biasa lagi...jadi MAMA tanya rehat ngan sapa...sape lagi kalau bukan ngan Adamme...hari ni pun rehat ngan Adamme gak...ngan mamber sebelah, bertegur masa kat kelas je...

Harap2 lepas ni Oyin bertambah keyakinan diri dan ringan2 mulut ngan kawan2...baru leh jadi macam Abang Adamme punya ramai kawan kat sekolah...bak kata Oyin..." MAMA, kenapa abang ramai sangat orang kenal dia???"