VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Saturday, September 26, 2009

Raya 2009







 
 
 
 
 
 


Macam mana gambar-ambar raya tahun ni ? Menariks tak?? Gambar-gambar ni masa 1st raya kat kampung Babah cuma gambar yang 1st tu jer kat umah kakak ipar.. Syok ooo...raya kat sana....tengok jeler my anak-anak wif their cousin...happy je kan?? Saja upload gambar candid coz pada MAMA gambar-gambar cam ni lebih best ceitanyer. Tahun ni, MAMA tak amik family pic lagi :(
...Kelam kabut sangat...Tak sempat nak buat apa...Ingat lepas-lepas ni ler..

Shooting Day - Drypers

Hari Rabu baru ni, MAMA bawa Ezryn shooting untuk Drypers. Kena ada kat sana, dalam pukul 8.00 pagi. Kol 9.00, dah suruh dia tido. Kena kurung ler dia ngan MAMA kat dalam bilik. Tutup lampu dan pintu. Kalau tidak, memang dia tak akan tidur. MAMA takut pagi-pagi esok dia tak boleh bangun. MAMA kalau tidur awal sangat, mula ler tengah malam akan terjaga. Kol 12.00.tengah malam, dah terjaga. Memang tak tidur sampai pagi ler. Kalau tidur, sure terbabas punyer..6.30 dah kejutkan dia. nasib baik tak nangis. Mandikan dia. Dalam kol 7 pagi, kuar umah. MAMA pergi berdua jer. Memula tu memang ingat nak bawa seisi keluarga. Tapi macam susah jer, MAMA naik cab jer. Babah jaga yang lain kat umah. Lebih senang macam tu.

Sampai kat tempat shooting dalam 7.30. Semua krew sedang makan. MAMA ingat, MAMA yang paling awal. Dah 2 orang babies ada kat situ ngan parents. Breakfast dulu. After breakfast, kitaorang dibawa masuk ke bilik yang telah disediakan. Macam-macam telah disediakan untuk babies.

Lebih kurang pukul 8.30, tukar baju. Start shooting. tapi frust rrr...Amik gambar memang amik tapi.... Pasal pinjam kamera mak mertua tak tau nak adjust cam mana. Jadi amik gambarpun, over terang!! Geram betul..

Memang cute sesangat babies yang acting. Pandai sesangat. Habis shooting dalam kol 3.30 ptg. Babies yang lain, nap time, tido...tapi Ezryn ni, tak tahuler macam mana dia boleh bertahan. Nasib baik tak meragam. Siap gelak-gelak lagi.

End of the day, all the babies, terima prasent. Pasal hari tu, pihak production ada tanya mainan feveret apa. Jadi dapatler apa yang Ezryn suka main. Bukan setakat tu je...dapat deposit payment. Balance, kena tengok berapa banyak kali muka dia kuar kat iklan tu...

Buat kengkawan....jangan lupa tengok iklan DRYPERS WEE WEE DRY bulan depan...Tak sabar rasanyer...

Wednesday, September 16, 2009

Hari Rezeki

Nape ye MAMA letak tajuk tu??? Sebabnyer, first sekali, Ezryn terpilih untuk iklan DRYPERS sebagai featured ( kira ok la..main talent baby boy ). First time bawa dia gi casting, memang rasa tak confident. Sebabnyer, bila tengok dalam senarai, kebanyakannyer, CHINESE, ERUSIAN, Mix Pan Asian dan yang sekutu dengannyer..Ialah kalau dah namanyer MIX ke, Chinese ke..sah-sah kulit gebu-gebu. Anak MAMA, anak melayu tulen. Pastu plak, rasanyer dia paling tembam. Masa kena panggil masuk dalam, Ezryn disuruh change pakai dypers and t-shirt only..Hee..hee..walaupun sebenornyer dah tak pakai dypers..Ikutkan ajeler. Bila pasang lagu, disuruh menari...nasib baik dia memang suka gedik-gedik ni sampai penatler. Tapi penat-penat dia, penat lagi MAMA yang kat depan tunjuk step!! Bulan pose plak tu. Kering tekak..After 2 weeks, agensi call untuk 2nd casting. Masa 2nd casting ni, adaler dalam 10-11 orang gak ler bebudak. Age from 1-3 years. Datang 10.30, tapi start 12.00!! Bebudakpun dah layu..Nasib baik  Ezryn masih cergas. Pasang lagu suruh joget, memang nampak dia paling over. Tup-tup hari ni, agensi call. Esok gi fitting. Shooting start pas raya.

Tak lama pastu, wakil Ducth Baby lak call. Pasal hari tu, MAMA ada hantar untuk penyertaan yang Dutch Lady anjurkan. Tak sangka lak dia terpilih untuk audition tu. Esok lusa kena ajar dia menari dan nyanyi..Nasib baik ler memang minat dia benda-benda macam tu..dan baru jap tadi, tengok keputusan contest yang dianjurkan oleh sitisifir...dan tak sangka dapat tempat ke 2..tu ler namanyer rezeki..

Monday, September 14, 2009

Cutest Baby Pocoyo Contest : Pre-Loved Fisher Price Give Away

Contest lagi, contest lagi!!! Kali ni nak joint Cutest Baby Pocoyo Contest : Pre-Loved Fisher Price Give Away anjuran Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal. MAMA jumpa ni kat blog kengkawan. Jadi, malam tadi gak MAMA snap gambar Baby Edhar ngan Snow Cap. Punyaler susah. baru je pakai, dah ditanggalkannyer.. :( Acahpun tak jalan. Memang sensitif betul kepalanyer ada benda.. Tapi kalau nak bawak gi jalan..takper..Babah sibuk, jadi tak orang nak assist so, susahler sikit...jadi ni ler gabar yang dipertaruhkan hasil usaha keras MAMA.


 
 
Ok. Nak describe skit pasal Baby Edhar ni..
1. Manja - Dia memang sangat-sangat manja. Kalau nangis tu, bercucuran air mata. Memang dari 1st day dilahirkan. Sampai nurse kat situpun cakap manja sangat nangis kuar air mata...
2. Suka senyum - Memang hobi dia agaknyer..panggil jer nama dia atau snap gambar, meleret-leret senyuman dia..CUTE sangat..
3. Comel - Bukan MAMA saja-saja nak masuk bakul puji anak sendiri tau... Tak caya cuba nengok betul-betul..Comel kan !! :)
4. Active - Tersangat active kalau nak dibandingkan ngan adik-beradik yang lain. Kalau MAMA zzzzzzzz belum tentu dia pun zzzzzzzzz...dia boleh layan sorang-sorang main dalam gelap. Yang penting, MAMA ada kat sebelah dia..
5. Berani - Baby Edhar ni memang seorang yang sangat-sangat berani dan tahan lasak..Sebab apa tau.umur baru 9 bulan tapi jatuh dah banya kali, tak ada rasa serik, lately ni baru pandai berdiri tanpa pegang apa-apa. Bila diri je terus nak melangkah. Kalau anak-anak MAMA yang lain, tak macam tu expecially Adamme, kalau dah berdiri, memang susahler nak melangkah sebab dia gayat dan takut dan sifatnyer masih ada kat dalam diri dia walaupun dah 8 tahun.

So, sesapa yang nak joint, kat bawah ni ada syarat-syaratnyer..


1.Become a follower of my blog and leave a comment to let me know (or, if you are already a follower, tell me that too!)

2.Blog about this giveaway and describe your child in 5 words and elaborate them(English/Bahasa).Then leave a comment with the link to your post on my giveaway entry.Open to boys and girls.

3.Sent ONE cutest style with SNOW CAP(For example:photo above-any colours)

4.Age:Newborn-6 Years Old,only ONE child.

5.Copy paste the sticky mode and put it on the side bar.

Remark:
The contest closes on 1st October 2009,12pm.A Winner will be chosen using random(greatest pocoyo style),greatest blog about give away and 5 greatest elaborated words and announced within a week.Thanks for participating!
Only ONE winner!


1st Prize:Fisher Price bouncer and Fisher Price Playmat!!(We are moving out and need to give away those outgrow items)

Sunday, September 13, 2009

Di Sini Kisah Coklatku Bermula - kategori 1

Ini adalah KATEGORI Pertama untuk Contest "Di Sini Kisah Coklatku Bermula"

Actually gambar ni, MAMA snap secara tak sengaja. Pagi tadi masa lepas sahur, saja layan internet dan buka ler blog MAMA ni. Pastu kat chat box, sitisifir  leave message inform yang contest akan berakhir hari ni. MAMA dah masuk untuk KATEGORI Ke-2 dan alang-alang ada gambar nak pertaruhkanler gambar ni...Tapi gambar MAMA tak sempat nak amik ngan cokelat sekali sebab kejadian ni tak sengaja. Tau-tau jer cokelat dah abishhh...mulut comot sesangat..
This is the first time Baby Edhar with chocolate. Before this memang tak pernah bagipun. On that day, his lovely sister, Ezryn, bagi dia that chocolate. Seingat MAMA sikit jer chocolate yang dibaginyer. But after that, boleh tengor sendiri kat gambar kuantiti chocolate yang dimakannyer...mmmmm...yummmyyy...!!! Shock sekejap tengok mukanyer. Terus amik kamera....
Kalau nak cerita tentang chocolate ngan Baby Edhar apa yang boleh MAMA ceritakan, he loves chocolate very much. Sebab apa tau MAMA bagitau macam tu...dia nangis bila "rampasan" dilakukan..Too much tau dia makan. But he's fun with his lovely sis. Kira ini adalah pengalaman Baby Edhar yang pertama ngan chocolate. Lagi satu seingat MAMA, I LOVE CHOCOLATE VERY MUCH masa ngandungkan Baby Edhar. Hari-hari makan chocolate. Expecially kalau kat dalam tu ada NUT..tak kiraler brand apapun janji ada NUT..tu yang Baby Edhar suka sangat tu...
So, sesapa yang nak joint, sila baca kat bawah ni :
  • Anda wajib meletakkan http://coklathalal.com dan http://coklathalal.blogspot.com/ di bloglist anda
  • Sila upload banner pertandingan ini di sidebar anda dan link kan gambar itu ke link contest ini (http://sitisifir10.blogspot.com/2009/08/contest-di-sini-kisah-coklatku-bermula.html)
  • Contest ini dibahagikan kepada dua kategori. Satu entry adalah untuk satu kategori sahaja. Jika anda teruja untuk masuk kedua-dua kategori sekali, sila letakkan dua link ke entry anda dalam kotak komen ini. Tajuk entry anda hendaklah - Di Sini Kisah Coklatku Bermula
  • Kategori pertama - anda dikehendaki meletakkan gambar seseorang yang berkaitan dengan anda dengan coklat. Tidak kisahlah gambar anda dan coklatkah, anak anda dengan coklatkah...pastikan yang di dalam gambar itu ada berkenaan (hubungan) dengan anda. Satu entry adalah untuk satu gambar, jika ada gambar yang berbeza, sila buat entry yang lain.
  • Kategori kedua - anda dikehendaki menceritakan kisah seseorang dengan coklat. Sebagai petunjuk, coklat bagaimanakah pilihan anda atau dia, apa peristiwa yang ada kena mengena dengan anda atau dia dan coklat dan lain-lain mengikut kreativiti.
  • Tarikh tamat pertandingan adalah pada 13 September 2009 jam 11.59 tghmalam. 
Hadiah-hadiah adalah seperti berikut :


Hadiah pertama :
Praline Chocolate : Super Premium Chocolate (48pcs) + Panned Chocolate

Hadiah tempat kedua :
Praline Chocolate : Premium Chocolate (32pcs) + Kurma Chocolate(24pcs)

Hadiah adalah ditaja oleh  
 

 

Friday, September 11, 2009

COOLABABY ClothDiaper GIVEAWAY !!!

Contest lagi! Contest lagi....Kali ni nak joint contest yang dianjurkan leh SARAH. Actually, MAMA memang dah lama nak try guna CD ni. Tapi masih tak berkesempatan. Sebelum ni ada gak joint contest yang sama hadiahnyer tapi tak ada rezeki :( dan harap-harap kali ni terpilih ler.. :) ye SARAH ...

Cloth Dypers @ CD ni memang sangat-sangat bagus. Memula MAMA tau pasal CD ni, tak berapa confident tentang kelebihannyer. Sebab MAMA ada nampak one chinese mummy guna CD ni kat baby dia. Masa tu MAMA rasa cam susah lak nak kena bawa balik basuh. tapi bila dipikir-pikir dari segi yang lain, memang berbaloi sangat-sangat.

Kat sini MAMA ada uploadkan tentang KEHEBATAN CD ni ....

Ada info lagi tentang CD ni :

1. CD : cloth diaper / lampin kain.

2. Pocket diaper : Lampin kain yg mempunyai poket untuk memasukkan insert/soaker mengikut keperluan bayi.

3. Insert/Soaker : Penyerap kebasahan yg diperbuat kebiasaannya dari fabrik microfibre, boleh juga diperbuat daripada kain napkin yg dilipat2.

4. Microfiber : Material tuala yg tebal, biasanya digunakan sebagai insert atau soaker untuk menyerap kebasahan.

5. Fleece : Sejenis fabrik yg tebal, gebu dan lembut seperti bulu biri2. Biasanya digunakan sebagai lapisan poket, diantara kulit bayi dan 'insert/soaker'. Fabrik ni membuatkan bayi berasa selesa dan kering.

6. PUL : Fabrik yg digunakan sebagai lapisan paling luar, mempunyai penebat air, mengelak kebasahan dari dalam menembusi luar lampin.

7. One size (OS) : Sais boleh diubah dari S /M/L dengan menggunakan snapbutton yg disediakan, boleh dipakai bayi dari lahir(3kg)- 3thn(13kg).


Jadi kalau sesapa yang teringin sangat nak cuba CD ni ( macam MAMA ), tunggu apa lagi, joint ler..Oh yer ni ler hadiah yang bakal dimenangi :

4 SEPT - 30 SEPT !!!
RAYA GIVEAWAY PROMO!
FREE
1WETBAG + 1CD(w. 1 insert)+1cute legging!

Nak? :) Syarat2 nyer, mudah aje...:

1. Buat 1 entry dan promote pasal GIVEAWAY ni & blog ni kt blog korang :)

- DAH BUAT

2. Pehtu jgn lupe link kan blog ni kt blog korang...

- Dah Buat

3. Pastikan korang signup utk jadi follower blog nih...

- Dah buat gak

4. Last sekali dah selesai suma yg diatas...
sila tinggalkan komen / msg supaya kite leh link blk blog awak dan pastikan awk tersenarai lam peraduan nih...ok

- Dah buat

5. Pemenangnyer akan dipilih mll cabutan bertuah yg akan divideokan nnt :)

- Minta-minta terpilih ...amin...!!

Wednesday, September 9, 2009

Salam ceria buat kengkawan....

Salam semua...dah lama MAMA tak mencorat-coret kat sini...Buzy sket. MAMA nak story sket RAYA TAUN NI TURN SAPE??? Taun ni dah 9 taun MAMA beraya sebagai suami-isteri. Cam taun-taun sebelum ni, turn mesti  ada. Ingat lagi first year raya, belah babah dulu. Walaupun umah Mummy (Selayang) ngan umah Mak ( Pantai Dalam ) bukanler jauh pun ( sah-sah dok ngan both of them, gilir-gilir ), tapi kena gilir gak..tak peduli. Taun ni, belah babah plaks..MAMA suggest kat babah nak balik kampung malam raya sebab MAMA sendiri dan nak anak-anak rasa macam mana suasana malam raya kat kampung. Kampung babah best sebab suasana kekampungannyer terasa sesangat...memang dari kecik sampai sekarang, MAMA tak pernah rasa suasana yang macam tu. Tu yang raya kali ni berkobar-kobar sket..Selalu nengok kat TV jer..Bakar lemang, kacau dodol, rebus ketupat, main bunga api, pasang pelita....syyoookkkkkkk sesangat....babah off couse dah biasa pasal kampung dia..

Sahur baru ni, memang dah tak ada keje lain...alang-alang ada kemera, MAMA soh babah shoot gambar kami bertiga....MAMA, BABAH dan BABY EDHAR..nape bertiga?? pasal yang lain....zzzzzzzz. Boring sesangat.. Ingat nak upload gambar tuhh..tapi babah tak transfer file lagi.. :( hukk...huk..huk..

MAMA ada second e-card yang babah create khas untuk kengkawan semua.

 
ni MAMA buat..



Dan MAMA gak nak uploadkan beberapa hasil kerja babah untuk customer...layannzzz..

Friday, September 4, 2009

NadE NooK ConTesT!!



Salam semua. Sesapa yang nak shawl free, ni ada contest giveaway yang dianjurkan ole NadE NooK BlogSpot!!

Senang sangat nak joint. Baca rules kat bawah ni :
  1. Copy or save the NADE NOOK contest banner above.
  2. Paste it to your blog.
  3. Link the banner to our blog which is http://nadenook.blogspot.com
  4. Send us an email (nadenook@hotmail.com) with the title NADE NOOK contest and give us your name, blog URL and contact number.
  5. Send us your entry before 12 September 2009. That's All!!

So..how 2 win it afta u've done ol dis rite?

We will have the list of ol URL given.
On the final date which is on 12 SEPTEMBER 2009 we will pick only one blog randomly

And if its ur blog be sure that when we click on your page and we could see the NADE NOOK contest banner .

And..if we see it we will give you a SHAWL , You could choose any shawl no matter what price it is!!! isn't it fun??? best kan? dapat shawl free kut!!

What are u waiting for?? lets join love!!

Wednesday, September 2, 2009

"Anakku Merdeka" Contest

Sempena Hari Kemerdekaan negara kita yang ke-52, "Kedaigambarkami.com"
akan menganjurkan peraduan "Anakku Merdeka" bermula 27 Ogos - 16 September 2009.


Syarat - syarat:

1.Terbuka kepada semua blogger warga Malaysia termasuk yang berada di luar negara.(Kos penghantaran hadiah bagi blogger yang berada di luar negara hendaklah ditanggung oleh blogger itu sendiri).
- Sudah semestinyer

2.Copy contest banner di atas (click je atau left click pada gambar, kemudian save image as).Letakkan pada side bar blog anda.
- DONE

3.Linkkan blog ini dalam blogroll/bloglist anda.
- DONE

4.Buat entry khas bagi contest ini , linkkan blog ini dlm entry tersebut dan lengkapkan slogan ini tidak melebihi 20  patah perkataan:  
-"Kami bangga menjadi anak Malaysia kerana walaupun terdapat pelbagai agama, bangsa, bahasa, budaya, makanan, warna kulit, namun kami semua adalah 1 MALAYSIA!"

5.Uploadkan sekeping gambar anak(anak-anak/anak saudara/sepupu/anak buah/anak menakan heh) anda dengan aksi bersahaja/ patriotik/comel bersama bendera Malaysia.(Umur anak : newborn - 6 tahun sahaja).Nyatakan nama & umur anak (anak-anak)tersebut.

 
Nama Baby : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul fazril
Umur : 8 bulan 

6.Setelah siap, postkan komen pada entry contest ini dan kami akan menyemak penyertaan anda.
- OKAY

7.Hanya 16 penyertaan yang akan dipilih ke peringkat akhir dan pengadilan bagi menentukan pemenang(satu pemenang sahaja) adalah melalui pemarkahan gambar dan slogan yang anda hantar oleh 3 orang juri profesional (akan diumumkan kemudian).

8.Keputusan akan diumumkan setelah juri - juri selesai proses pengadilan.Sekiranya terdapat keputusan "tie"/ seri, maka pemenang akan dipilih berdasarkan slogan paling kreatif.


Hadiah :
Sebuah pocket photobook yang bernilai RM129.00

Contest : Aksi Menarik Di Hari Raya

MAMA jumpa contest lagi...tak menang tak apa. Support kengkawan yang anjurkan contest dan meramaikan peserta. Banyk betul contest berkaitan ngan raya ye.... di sebabkan MAMA ada banyak gambar yang bekaitan ngan raya, jadi tak salah nak cuba nasib.... Tema contest kali ni...

Contest : Aksi Menarik Di Hari Raya
 
Jadi gambar yang akan dipertaruhkan adalah...jeng...jeng....jeng....

Gambar ni di"snap" lepas abis semayang raya. Kalau lambat-lambat, takut tak sempat nak ke sana-sini. Kat dalam gambar ni kelihatan adengan bersalam-salaman di pagi raya..Cuba tengok muka-muka orang-orang kat dalam gambar-gambar nihh...Adamme dan Oyin, sengih-sengih, Babah serius, MAMA ( tengah peknen ) plak senyum sikit jerr.. ( tak leh lebih-lebih ). Sebenornyer anak-anak MAMA ni memang tahu tiap kali pagi raya mesti kena salam dan yang penting $$$$$!! Tapi, Babah lak tak mau sekadar salam mesti ada kata-kata aluan sekali. Adamme dah lepas, yang Oyin ni plak tak tahu nak cakap cam mana....babah tunggu jer apa yang dia nak cakap!! Lama gakler tangan Oyin dan Babah bersalaman pasal nak tunggu dialog yang kuar daripada mulut Oyin. Oyin plak cakap sikit, dah tergelak-gelak. Macam manaler Babah tak angin. Babah ni sebenarnyer saja nak train anak-anak kalau bersalam mesti diikutan kata-kata maaf cam yang dia selalu buat kat Opah, Wan, Atuk..Tapi diaorang ni pulak malu-malu ler kononnyer..... Last-last dialog yang kuar "Babah, Oyin mintak maaf sebab Oyin selalu buat salah" dengan senyum simpulnyer...

Kepada sesapa yang nak join....sila ler baca beberapa peraturan yang telah ditetapkan.

PERATURANNYA :
  1. Anda mesti la mempunyai blog anda sendiri.. tak blh tumpang blog org lain dan sudah semestinya anda adalah seorang blogger.. (tak kisah tegar ke tak tegar)
    - DONE

  2. Add blog cutemiut ni kat blog list anda. Tak perlu jd followers.. tapi klu nak nak jd followers pun dialu2kan.. gak la. 
    - DONE

  3. Uploadkan banner kat atas ni dan MESTI letakkan kat side bar korang berserta back link ni http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html
    - DONE
     
  4. Selain banner tu kat n3 korang tu mesti ada link ni.. http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html klu takde back link ni so penyertaan anda automatik disqualified
    -DONE
SYARAT2 :
  1. Hantarkan satu keping gambo anda yg paling unik bertemakan suasana di hari raya.. tak kisah la nak gambo camne pun.. janji unik dimata anda.
  2. Nyatakan kenapa anda rasa gambo tu paling unik dengan buat satu karangan yg unik lagi kreatif..berapa patah perkataan pun tak kisah la.. janji karangan tu unik dan kreatif.
  3. Buat n3 berkenaan contest ni kat blog anda dan hantar link2 n3 tu ke ruang komen n3 ni.. dan klu blh buat sticky mode lagi senang utk aku terjah nnti..
senang je kan....dan tempoh penyertaannyer pula ...
CONTEST INI AKAN BERLANGSUNG BERKUAT KUASA DARI 
HARI ISNIN 10 AUGUST 2009
JAM : 9.00 Pagi
HINGGA
HARI JUMAAT 10 SEPTEMBER 2009
JAM : 12.oo Tghari

Tuesday, September 1, 2009

Ramadan@akak's house

Last Saturday, my sista in law, ajak semua family bukak pose kat luar. Syima ni babah punya adik perempuan. Tak tinggal kat sini. Beli umah kat sinipun sebagai tempat persinggahan jer...Tinggal kat Kuala Kangsor al maklumler hubbynyer anak toke Pasar Borong Sakan yang memang top kat sana ( ala-ala Mydin kalau kat KL ) Kalau tanya orang Kuala Kangsor, mesti tau..ye dok!! Jadi alang-alang dah singgah kat KL ni dan memandangkan tak berapa lama lagi selepas tu, bebudak start sekolah, maka kami semuapun berkumpul ler. Berbuka kat THAI BASE kat Damansara. Buffet style. Kira ok ler.. Esoknyer, babah punya kakak lak ajak bukak kat umah dia. Kira rezeki ler ni. Dah 2 hari ni memang planning nak masak nasi tomato. Tapi dah ada rezeki depan mata, takkan nak tolak.....Memang sedap dan menyelerakan menu-menunyer dan lebih selesa. Ialah kat umah... ini ada beberapa pics yang sempat MAMA uploadkan dari our photographer ....BABAH!!!

 

Contest@AlsoMommy.blogspot.com - 4th entry

Percubaan seterusnya dan yang terakhir yang dianjurkan oleh alsomommy.blogspot.com dan harap-harap sangat menang. Rezeki bulan puasa!!! MAMA nak sangat S.I.Y!

Macam mana nak menang?? Just Guess how much spend staying at Kuching Park Hotel, Kuching,

Untuk 2nd entry, MAMA guess : RM1570.80

Contest@AlsoMommy.blogspot.com - 3rd entry

Percubaan seterusnya untuk conterst yang dianjurkan oleh alsomommy.blogspot.com .


Macam mana nak menang?? Just Guess how much spend staying at Kuching Park Hotel, Kuching,

Untuk 2nd entry, MAMA guess : RM1496.00

Contest@AlsoMommy.blogspot.com - 2nd entry

Di sebabkan antara syaratnyer kena try 4 kali, 4 entry blog, jadi ni yang 2nd plak.
Baik betul anjuran alsomommy kasi can try teka sampai 4 kali. 

OK. Nak tau macam mana nak joint?? Klik kat sini.

Macam mana nak menang?? Just Guess how much spend staying at Kuching Park Hotel, Kuching,

Untuk 2nd entry, MAMA guess : RM865.20

Contest@AlsoMommy.blogspot.com - 1st entry

Ni ada satu contest yang fening gak ler masa mula-mula baca cam mana nak joint dengan syarat yang betul anjuran alsomommy.blogspot Hadiahnyer amatler teruja. Hadiahnyer SIY bernilai RM198!!!! Sebab apa tau MAMA dah lama dengar product ni. Tapi tak pernah belipun dan memang teringin sangat nak menang. Kalau menang, bolehler beraya ngan BODY baru...hheee...hheee..heeee

OK. Nak tau macam mana nak joint?? Klik kat sini.

Macam mana nak menang?? Just Guess how much spend staying at Kuching Park Hotel, Kuching,

Untuk first entry, MAMA guess : RM824.00

Duit Raya – MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway

Salam semua....2-3 hari ni rest jap. Tadi MAMA viewing blog kawan-kawan tercinta. Sekali terjumpa ler 1 GIVEAWAY yang MAMA rasa amat menarik dan lain daripada yang lain yang dianjurkan oleh MySuperKids blog . Kenapa MAMA cakap macam tu? Tak apa jap lagi MAMA explain sebelum tu kita usha dulu apa hadiah yang ditawarkan...

The PRIZES will be:
1st:
PETRONAS fuel voucher worth RM70
Special blog review by MySuperKids
2nd:
PETRONAS fuel voucher worth RM50
3rd:
PETRONAS fuel voucher worth RM30
Macam mana???? Rasa menarikssss tak?? Tentuler menarikkan tambah-tambah lagi harga minyak naik ni. Kalau jadi salah satu pemenangnyer, kurangler sikit nak kuar belanja kalau nak balik kampung. Ye tak?? 
Ha.....macam mana nak joint?? Lupa pulak nak bagitau.  Senang sangat-sangat-sangat. Kalau dah 3x sangat tu, maknanyer memang senang ler.....
Just klik MySuperKids blog .

The winner will be selected by LUCKY DRAW! Seperti biasa ia akan di-draw-kan oleh dua orang hakim berkaliber kita.
Pssstt… Setiap satu penyertaan akan dapat 1 nombor a.k.a. 1 peluang cabutan, TAPI anda berpeluang untuk dapat berpeluang2 lagi, dengan melakukan ini:-
  1. Tampalkan code di atas di sidebar – 1 KAD CABUTAN <— ini syarat wajib utk sertai giveaway ni.
  2. Buat satu entry ringkas, just copy+paste code di atas juga dalam entry anda – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  3. Buat satu lagi entry tentang giveaway ni dengan backlink ke MySuperKids – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  4. Add MySuperKids.net di blogroll – 1 LAGI KAD CABUTAN (yg dah add pun dikira).
  5. Masukkan link entry ini di FaceBook (notes/status/wall,etc.) – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  6. Masukkan link entry ini di Twitter – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  7. Kalau ada lebih dari satu blog dan buat benda yang sama – CABUTAN DIKIRA 2 KALI.
Makin banyak anda buat, makin banyaklah peluang untuk menang :D
Senang je kan?
*this giveaway is open to everybody and anybody. if you don’t have blog and you’re interested to be in, just create a simple blog with www.blogger.com or www.wordpress.com or any bloghosting your prefer and just do the same thing :) Senang kan.

**this giveaway is closed on 30 September 2009 (still mood raya lagi kan? Open house tak habis lagi tu)