VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Monday, November 23, 2009

Promosi Beauty In Lense

Salam.....sila klik pic di atas untuk info selanjutnyer..



Sunday, November 22, 2009

Anakku Ceria Give-away Contest



Ceria tak????

 Cara penyertaan:

1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.
Syarat-syaratnya;
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.

4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad

Tentang Hadiah pulak!Jeng jeng ini hadiahnya
* set memasak vantage 3.0L

1.Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan ditaja oleh http://jommainkutu.blogspot.com/

BEST kan..Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..Apa lagi join la sekarang snap gambar anak yang paling ceria

ALL THE BEST

Wednesday, November 18, 2009

Convo Day dan Majlis ANugerah Kecemerlangan

Salam....last week, Oyin's Convo Day. Oyin tak masuk banyak acara cuma koir saja sebab kelasnya bergabung ngan 20 buah kelas tadika yang lain. MAMA di tugaskna untuk make-up muka little dancers. Tarian Jawa lagi...jangan marah....Busy gak lah hari tu...sib baik Oyin pandai bawa diri...ada mamber...so tak banyak citer...dan esok ada jamuan dan juga majlis penyampain hadiah untuk pelajar terbaik...harap2 Oyin dapat....



 

 

 

 

 


Semalam....MAMA datang untuk majlis penyampaian hadiah kat sekolah Adamme...kelas Adamme paling ramai dapat 4A. Baru tahun ni sekolah start beri hadiah kat students yang dapat 4A dan 5A...sampai je...terus girl ni report Adamme naughty kat kelas...dah la ketua darjah..sabar je la...




 

 

 

 

 

 

 

 

Saturday, November 14, 2009

Tak ku duga.....

Salam.....malam kelmarin buka email..tetiba dapat message ni :

"salam kak fieza

tahniah! anda telah memenangi hadiah utama dlm msk aidilfitri giveaway!

nanti emelkan address dgn no h/p ye kat saye.. mommy@fahry.net"...

MAMA menung jap....tengok message kat n3 Anakku Ceria Contest...eh...dah kuar result ke...?? MAMApun cakap la ngan babah gambar Baby Edhar menang...

Semalam...MAMA buka balik email dan baca betul-betul...sebab MAMA rasa musykil nape nama penganjurnyer lain.....tup...tup...MAMA yang salah tengok...sorila...masa first time baca...mata dah tak kuat...rasa cam layu sangat2....Ialah....3 pagi....macam mana nak layan..tapi pasal message yang di terima tu memang best...baca gak la.....

Sebenarnya MAMA merupakan PEMENANG UTAMA

Duit Raya – MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway

seronok sesangat....sapa nak kasi duit minyak ye tak ( RM70 )????.. MAMA citer kat babah...ialah, sapa lagi nak guna kalau bukan babah dok ulang alik gi keje??...babah ckap kalau betul2 ulang-alik gi keje je, tahan lah 7-8 minggu.... ( naik motor je...senang skit...) .....lagipun, masa memula joint contest ni, tak adalah harap menang..sebab memang dah tahu kalau contest2 ni, lagi2 cam lucky draw ke, giveaway ke....atau yang seangkatan dengannyer...memang tak lucky...walaupun harap2 dapat..memang selalunyer macam tu..Itulah kalau dah namanyer REZEKI....Anyway,terima kasih kepada Puan Penganjur...

Tuesday, November 10, 2009

Babahpun berlakon!!!!

Salam........hari Ahad  yang lepas, MAMA dapat sms dari agent. Nak guna extra untuk watak bapa dan 2 orang anak dan shooting hari Isnin. Untuk watak anak, dia nak amik Adamme dan Oyin senang citer dan tak yah dia pening-pening nak cari ( syok la Oyin...dah la seminggu tak sekolah...Isnin, tak sekolah lagi, sib baik tadika je. MAMA tak kisah pasal dia gi sekolahpun training koir untuk majlis penyampaian hadiah. Tapi cikgu dah tanya-tanya ) ....tapi watak bapa, dia soh tanya babah dulu kalau-kalau berminat...MAMA rasa babah cam tak ada hal...tapi kalau dia tak mau, tak boleh buat apa la...pastu, masa tengah breakfast, MAMA saja cakap ngan babah yang nak pakai extra untuk Adamme dan Oyin..( tengok mood dulu )..then, MAMA terus tanya babah dan pujuk dia gi aje. Bukan apa, memudahkan MAMA gak..tak yah la MAMA sibuk-sibuk nak hantar...sah-sah payment semua dapat kat dia orang gak...!! Babahpun cakap ok...so senang citer..

Malam tu, babah cam berbelah bagi lak nak gi... ( ni yang nak kena ni...dah kol 11.30 malam, baru nak bagitau )...MAMA cakap jangan nak mengades..dah janji ngan orang...bebudak dah semangat nak gi...so nak tak nak, babah gi gak lah...

Kena ada kat set kol 9...bukannyer dekat tempatnyer...kol 8.30, baru kuar umah...kol 9 tak sampai lagi, agent dah kol...ingat senang ke nak cari tempat..9.15, baru sampai...MAMA sms tanya agent dah start ke...sah-sah tak start lagi...kira cepat la dia orang sampai...

Kol 12.30, dah sampai umah...kejap je rupanya...ialah seingat MAMA masa bawa Adamme dan Oyin memula jadi extra, soh datang kol 9 pagi..kol 3.30 ptg, baru settle....jadi MAMA ingat yang ni pun sama gak la..babah terus bergegas nak gi keje....

MAMA tanya Adamme dan Oyin cam mana babah berlakon.. ( ialah, babah tu kalau orang lain berlakon, ada je yang tak kena, MAT SENTUL la, MAT SENTIL la di panggilnya pelakon tu..tu yang saja soh babah berlakon...ingat senang agaknya ) dia orang jawab...OK....scene masa tu lak, bapa ngan anak tengah tunggu teksi...anak2 nak naik teksi tapi bapa tak ada duit..jadi, memang ada extra baju yang MAMA dah sediakan..takut baju yang dipakai tak sesuai...tapi tak pakai pun...sudahnyer..babah je yang tukar baju..tapi bukan baju sendiri..baju wardrobe..pasal baju tu tak sesuai nak menunjukkan yang bapa ni tak ada duit...( kena la nampak selekeh, baru sesuai watak...)..

Adamme sibuk cakap yang krew kat situ nak amik Adamme untuk program TVIQ...MAMA tanya babah betul ke...memang betul orang tu beriya-iya nak amik Adamme....tapi memandangkan shootingnya bulan 12, minta maaf la ye....jangan tamak...

Pagi tadi, babah cakap kat MAMA yang orang kat situ puji skill Adamme berlakon...tapi pelik + tak percaya...nape Adamme tak pernah belakon....ala...diapun baru berjinak-jinak...mungkin lepas ni, ada la rezeki...INSYAALLAH.....kalau sebelum ni, tak tau cam mana, nak contact sape, tak kenal orang, tapi sekarang ok sikit la...baru permulaan....Oyin kaku..tak apala...MAMA tau dia pemalu, at least, dia cuba dan tak mau kalah ngan abang dia...

Sunday, November 8, 2009

Cutest Baby in NATURE

Salam.....sejak macam-macam contest yang dianjurkan kat mombloggersplanet , dah banyak yang MAMA miss...sebab gambar yang sesuai tak ada.....untuk yang kali ni, MAMA nak joint...

November 09 theme is “Cutest Baby in NATURE“.
cute-baby-nature

 So, here are some pictures for Mrs. Judges...



 

 

Name : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Age : 11 months
D.O.B : 7th December, 2008

Gambar-gambar ni semua kat Kampung Assam Jawa, Kuala Selangor semasa Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Background ni di perkarangan rumah. Laman rumah memang luas...dan memang sesuai sangat-sangat kalau ada sebarang aktiviti outdoor. Halaman yang luas membuatkan anak-anak MAMA seronok dan teruja nak balik kampung. Berlarian ke sana dan ke sini.

"Write your short opinion the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities."

To make them realise that we came from nature and make them appreciate how beautiful nature are which GOD created. They will also enjoyed wider space and wider scenery.


PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my



Organized by

Sponsored by


Saturday, November 7, 2009

" Seindah Butterfly " Giveaway ( B )



Salam.....nak joint kontes ni.. " Seindah Butterfly " Giveaway ( B ) anjuran seindahbutterfly.blogspot
Semperna besday kak ecah pade 1 nov lepas


yg disponsor oleh 'selumber mama' , cUDa yakni sokrang tokey baju
yg cukup baek hati dan bodiman sengihnampakgigi


Di sebabkan umur anak boleh sampai 12 tahun, MAMA nak pertaruhkan ke 4-4 anak MAMA..


Memula gambar Adamme...



Nama : Joshry Adamme Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Umur : 8 tahun

Adamme ni seorang pencinta seni dan suka mencipta sesuatu..selain jadi saintis Adamme juga bercita-cita nak jadi artis ...hobi selain menyanyi dan menari, suka sangat-sangat ngan video games..bidang pelajaran, alhamdulillah. Sekarang ni sedang berjinak-jinak dalam bidang lakonan...tunggu kemunculan filem pertama Adamme... ( tajuk akan di beritahu kelak )



Kemudian gambar Oyin




Nama : Audrene Layla Rizq Arisha binti Haji Khairul Fazril
Umur : 6 tahun
 Oyin, suka ikut apa yang adik-beradiknya suka..Sebenarnya,Oyin seorang yang pemalu...seorang yang keras hati tetapi mulutnyer petah berkata-kata berbanding Adamme...nampak matang berbanding usia...antara murid yang bijak di dalam kelas ( sebab selalu tolong dan ajar kawan-kawan ). Pergi casting atau shooting, sebab tak mau kalah ngan abang dan adik sebab MAMA tahu dia seorang yang pemalu..


Seterusnya...Ezryn..




Nama : Maryam Ezryna Rizq Arisha binti Haji Khairul Fazril
Umur : 6 tahun
 Yang ini memang terlebih sudah berbanding adik-beradik yang lain...suka melaram, jangan cakap kakak lebih cantik dari dia...silap haribulan, nangis...suka menyanyi, menari dan kadang-kadang cakap sorang-sorang ( berlakon )....barbie, accessories, make up, kasut antara barang-barang paling2 dan sangat2 Ezryn suka. Pernah jadi featured girl untuk iklan . Mulut....boleh tahan...


dan yang terakhir sekali....Baby Edhar




Nama : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Umur : 11 bulan

Aktif dan nakal...terlalu menyukai kereta dan motor...mula bergoyang bila dengar lagu...mudah tersenyum...tak suka makan makanan baby....apa yang MAMA makan, itula yang Baby Edhar nak..pandai HELLO bila pegang telefon atau hand phone...terlalu suka mendengar dan melihat azan...



Dah terjah ke blog sponsor...bila di telek2, ditenung2.....memang nampak menarik...sukat dat crown bday, tapi MAMA tak ada planning lagi untuk birthday party...jadi dari hasil terjahan, MAMA pilih :



1. - botol susu tee ( kalau baby Edhar menang, nak letak namanyer kat situ )
2. - besday gurl.. ( kalau Oyin @ Ezryn menang...nak design macam tu tapi cuma wording "PRINCESS  Audrene @ Ezryn" kat baju tu ) 
3.  - ben10  ( Kalau Adamme yang menang, mesti la letak nama dia )





...SYARAT2 SAH PENYERTAAN...

  • Jadik FOLLOWER blog ni dan blog sponsor
  • Masukkan kami lam BLOGLIST kowang
  • Letak BANNER yg Puan Mai dah tulun buat diatas kat entry dan sidebar blog kowang dan link ke entry ni
  • Buat entry lam blog kowang dgn hanya menggunakan tajuk"Seindah Butterfly" Giveaway Kategori B
  • Upload hanya SEKETUL gambar comey dan cute miut anak kowang xkirelah dlm keadaan ape skali pun tapi 12sx xmau yer jelir Pastu cerite la sket2 pasal ank kowang alang2 tu kan...
  • Jangan luper letak name & umur so comey yer
  • Anak kowang perlulah berusia diantara 1 HARI - 12 TAHUN (biase org buat 1hari - 4 tahun kan.. tp sy sian kt bebudak cute miut yg dh beso tu..... xpe, masukkan yeh )
  • Kalau ade 10 org anak, bermakne 10 gambar boley di upload tp setiap gambar mesti ade gambar peserta saje.. mok atau pok nye walaupun cute miut xdibenarkan inteprem, ok!! takbole
  • Makesure si cute miut tu anak kowang dan anak kucing xkan dilayan
  • Kowang jugak merelakan gambar si comey kowang diabadikan dlm blog ini nnt
  • Kowang jugak dipersilakan untuk menerjah blog sponsor dan di entry anda nnt bgtau 3 design baju / ape2 je yg ader lam blog sponsor yg kowang minat. Mane tau powan cuda terharu lalu diberinye ketiga2 itu kepada pemenang ihikhik
  • Tinggalkan link entry kowang lam comment box entry ni.
  • Sy akan tinggalkan jejak di entry anda, I'Allah..
  • Tarikh luput : 06 / 12 / 2009
Hadiah disponsor oleh :



&
adiah misteri dari Abu Dhabi kenyit



unta kah?? fikir


Baby in romper contest


Salam.....kali ni nak joint.... baby in romper contest anjuran Aslindaa.blogspot

MAMApun memang sejak first baby suka pakai romper. Senang...takyah nak 2-3 pcs sekali pakai..lebih-lebih lagi, kalau baby dah semakin lasak.....
Dan bak kata Puan Penganjur ..... memang stok perut tak terjojol dan kemas..

Jadi MAMA nak pertaruhkan gambar ni...yang lain-lain tu sekadar cuci mata...




Masa ni Baby Edhar berusia 3 minggu..

Nama Baby : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Tarikh Lahir : 07.12.2008
Umur : 11 Bulan






Syarat-syaratnya :

1. buat 1 n3 dengan tajuk 'baby in romper contest'
[hanya tajuk ini yang diterima]
- Done
2. upload gambar baby anda yang beromper ittew
[overall tak masuk senarai tau!]
 - Done
3. baby harus la berusia 24 bulan ke bawah
[sila nyatakan tarikh lahir. yang oberdos umur tu.. mintak mahap yo...]
- 11 bulan

4. bermula dari harini hingga 24 nov
[sempena birthday adeeb lewww]
5. nak jadi follower boleh.. tak nak pun takper
[tiada unsur paksaan]
- Done  
 6. pastikan ada link me & kodai me sekali
[hak ni ada unsur-unsur paksarela hoccay~!!! ]
- Done  
 7. juga di bloglist anda
[wajip]
- Done  
 8. tiada item 6 & 7 dikira disqualified
[nasib kome la yer...]
- Wokey!!
 9. no votes, no slogan
[korang senang, saya pun tak poning kehkehkeh!!!]
- Memang senang
 10. dah siap, tinggalkan jejak di ruangan komen n3 ini sahaja
[senang saya nak jengah nanti]
- Kalau tak tinggal, mesti tak terjah...
 11. last but not list, tepek banner di sidebar bersama-sama link yer..
[jangan luperrrr...]
- Done 

Friday, November 6, 2009

Adamme dan XBOX

Salam.........balik sekolah je, babah bawa Adamme gi try baju untuk photoshoot next week..Pagi tu sebelum babah gi kerja, MAMA ada tunjuk kan PS2 yg MAMA survey dari internet kat babah...pasal Adamme sibuk sangat nak...tapi babah cakap, baik beli XBOX dari PS2....

Ada kisah gak di sebalik XBOX ni....sebenarnya, MAMA dah janji ngan Adamme, kalau exam kali ni dapat semua "A", Adamme boleh beli...Adamme memang fanatik ngan games ni..selalu buka internet pasal nak main game...memang liat nak soh dia belajar....kena ugut macam2...tupun payah gak... :(

Hari Selasa baru ni, dengan tak sabar-sabarnya nak bagi tau MAMA, result semua "A" kecuali lukisan "B" ( pasal tak sempat nak siapkan )...pihak sekolah pula bagitau kalau dapat 4"A" dalam subjek BM, BI, Maths dan Sciene, akan dapat naik pentas amik hadiah...punya la dia happy....siap call Wan dan Opah nak bagitau kejayaannya....dan juga siap pesan soh bagitau sedara-mara...( memang la kelakar, tapi memang bersemangat )..

So, hari ni, macam manapun beli gak la hadiah yang dah di janjikan...jangan salah faham...MAMA nak menggalakkan Adamme dan adik-adiknya supaya terus berusaha dan 1 lagi, MAMA tak suka dia dok main game kat kedai internet ( so far, adalah sekali 2 dia terlepas ke sana walaupun sentiasa berpesan )....pasal tu MAMA setuju dan bersyarat juga sebelum beli...punya la Adamme bangga dan seolah-olah Adamme nak bagitahu 1 dunia yang akhirnya dia dapat apa yang dia nak...sebab apa MAMA bagitau macam tu...pasal kat kedai makan tadi, ada mamat ni main PSP....dia memang tak boleh tengok benda-benda macam tu...terus gi dekat dan bagi tau apa yang dia beli hari ni...

Alhamdullillah...Allah memperkenankan doa MAMA untuk melihat kecemerlangan anak-anak....Adamme since baby lagi memang nampak bijaknya....macam tu gak ngan anak-anak yang lain....cuma apa yang MAMA cuba buat sekarang ni, polish lagi apa yang ada kat diri anak-anak, ajar setakat yang mampu, support apa yang anak-anak minat...dan setakat hari ni...inilah hasilnya...

P/S : La ni Adamme tengah practice nyanyi dan menari sebab nak masuk pertandingan....MAMA cuma perhati dari jauh je....cuma mampu berdoa.....

MAMA yg teruk ke aku ni??????

Salam..........MAMA masih di hotel..pagi tadi gi breasfast...and as usual memang selama seminggu kat sini, Ezryn yang paling lambat bangun..dn kalau dah lambat, memang MAMA akan biarkn dia tido ( kalau kejutpun,memang dia tak akan bangun )....

Nak jadi cerita, MAMA + my 2 another kids and baby, turunla tanpa Ezryn...dan nak jadi cerita lagi, kad pula tak bawa...sah-sah la tak bole masuk...so , MAMApun gi counter amik kad lain...

MAMApun naik atas ( dengan harapan, Ezryn tak bangun lagi )....tetiba....MAMA nampak Ezryn kat luar pintu bilik tengah nangis... berderau MAMA nampak dia kat luar...ialah, pintu dah terkunci....tak lama pas tu ada sorang mamat cleaner ni lalu, dia cakap nak tolong bukakan pintu...Ezryn dah nangis2...masa tu MAMA rasa bersalah sangat..dalam nangis2 tu dia cakap nak kencing.... :(

Memang MAMA salah MAMA meninggalkan Ezryn sorang diri....memang salah MAMA tak kejut Ezryn sampai bangun....memang salah MAMA percaya sangat yang Ezryn tak akan bangun..( maafkan MAMA sayang )...

Tapi, Allah Maha Kaya....nasib baik Ezryn tak pergi mana-mana dan memang MAMA tergerak hati nak beredar awal...( Adamme dan Audrene masih makan )...pas ni walau apa pun, MAMA tak akan meninggalkan walau sorangpun anak-anak MAMA...macam malam tadi....Ezryn dah tertido dan MAMA nak gi makan...MAMA kejut gak sampai dia bangun...lantakla nak nak nangis janji Ezryn ada depan mata MAMA...

Monday, November 2, 2009

Tido FREE, Makan FREE...... + Adamme dapat GAJI..

Salam...........hari ni dah masuk hari ke-3 MAMA lepak kat hotel. Ialah...tiap kali opis babah buat kursus, dapat bilik. Actually, urusetia kena syer bilik. Tapi bilik yang kitaorang lepak ni, bilik participant yang tak jadi datang. Tapi babah memang tak pernah tido hotelpun. Babah lebih senang balik dan tido kat umah. MAMA pun tak galakkan..ala bukannya jauhpun....kat KL je...Memang perancangan nak balik semalam, pastu tunda hari ni, pastu tak jadi lagi...tak tau nak balik bila..rasa cam malas lak...OKla...relax skit lepak kat sini..makan freee, tido nyenyak...bebudakpun seronok..

Adamme dan babah sampai sini lambat dari sekolah Adamme. Hari ni bawak balik result paper Sains. Keputusan .....Alhamdullillah...Pas maghrib tadi, babah bawak Adamme jumpa producer, sign contract yang dah lama tertunda. Siap Adammepun kena sign. Bila sign namanyer..panjang berjela...create satu sign yg simple untuk dia..Sign je dapat la deposit first gaji Adamme...jumlahnya, alhamdulillah.... bolehla....esok nak bawak Adamme gi try baju untuk photo shoot. Start bulan ni, Adamme sibuk sikit...14.11.09, script reading ngan semua casts. Seronok la dia....Tak apa la Adamme, masa MAMA dulu tak dapat nak merasa semua ni....

P/S : untuk Adamme, buat betul2 tau...tapi pelajaran jangan lupa..