VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Tuesday, November 10, 2009

Babahpun berlakon!!!!

Salam........hari Ahad  yang lepas, MAMA dapat sms dari agent. Nak guna extra untuk watak bapa dan 2 orang anak dan shooting hari Isnin. Untuk watak anak, dia nak amik Adamme dan Oyin senang citer dan tak yah dia pening-pening nak cari ( syok la Oyin...dah la seminggu tak sekolah...Isnin, tak sekolah lagi, sib baik tadika je. MAMA tak kisah pasal dia gi sekolahpun training koir untuk majlis penyampaian hadiah. Tapi cikgu dah tanya-tanya ) ....tapi watak bapa, dia soh tanya babah dulu kalau-kalau berminat...MAMA rasa babah cam tak ada hal...tapi kalau dia tak mau, tak boleh buat apa la...pastu, masa tengah breakfast, MAMA saja cakap ngan babah yang nak pakai extra untuk Adamme dan Oyin..( tengok mood dulu )..then, MAMA terus tanya babah dan pujuk dia gi aje. Bukan apa, memudahkan MAMA gak..tak yah la MAMA sibuk-sibuk nak hantar...sah-sah payment semua dapat kat dia orang gak...!! Babahpun cakap ok...so senang citer..

Malam tu, babah cam berbelah bagi lak nak gi... ( ni yang nak kena ni...dah kol 11.30 malam, baru nak bagitau )...MAMA cakap jangan nak mengades..dah janji ngan orang...bebudak dah semangat nak gi...so nak tak nak, babah gi gak lah...

Kena ada kat set kol 9...bukannyer dekat tempatnyer...kol 8.30, baru kuar umah...kol 9 tak sampai lagi, agent dah kol...ingat senang ke nak cari tempat..9.15, baru sampai...MAMA sms tanya agent dah start ke...sah-sah tak start lagi...kira cepat la dia orang sampai...

Kol 12.30, dah sampai umah...kejap je rupanya...ialah seingat MAMA masa bawa Adamme dan Oyin memula jadi extra, soh datang kol 9 pagi..kol 3.30 ptg, baru settle....jadi MAMA ingat yang ni pun sama gak la..babah terus bergegas nak gi keje....

MAMA tanya Adamme dan Oyin cam mana babah berlakon.. ( ialah, babah tu kalau orang lain berlakon, ada je yang tak kena, MAT SENTUL la, MAT SENTIL la di panggilnya pelakon tu..tu yang saja soh babah berlakon...ingat senang agaknya ) dia orang jawab...OK....scene masa tu lak, bapa ngan anak tengah tunggu teksi...anak2 nak naik teksi tapi bapa tak ada duit..jadi, memang ada extra baju yang MAMA dah sediakan..takut baju yang dipakai tak sesuai...tapi tak pakai pun...sudahnyer..babah je yang tukar baju..tapi bukan baju sendiri..baju wardrobe..pasal baju tu tak sesuai nak menunjukkan yang bapa ni tak ada duit...( kena la nampak selekeh, baru sesuai watak...)..

Adamme sibuk cakap yang krew kat situ nak amik Adamme untuk program TVIQ...MAMA tanya babah betul ke...memang betul orang tu beriya-iya nak amik Adamme....tapi memandangkan shootingnya bulan 12, minta maaf la ye....jangan tamak...

Pagi tadi, babah cakap kat MAMA yang orang kat situ puji skill Adamme berlakon...tapi pelik + tak percaya...nape Adamme tak pernah belakon....ala...diapun baru berjinak-jinak...mungkin lepas ni, ada la rezeki...INSYAALLAH.....kalau sebelum ni, tak tau cam mana, nak contact sape, tak kenal orang, tapi sekarang ok sikit la...baru permulaan....Oyin kaku..tak apala...MAMA tau dia pemalu, at least, dia cuba dan tak mau kalah ngan abang dia...

4 comments:

Sitisifir10 said...

:) a'ah ek kita sll komplen org berlakon..cuba kalau kita pulak jadi lagu mana?? Ehehehehe...

fieza said...

Tau tak pa.....

h4ni3 said...

wahhh.. 1 family glamour! hehe
berlakon utk citer apa ni kak fieza?
dah tayang kat tv sok, boleh la mengadap n komen acting babah :)

fieza said...

tak de la....suka-suka je....ala...kalau keluarpun kejap je scene...ntah2 tak perasan pun....citer KISAH SEPAH....