VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Friday, November 6, 2009

Adamme dan XBOX

Salam.........balik sekolah je, babah bawa Adamme gi try baju untuk photoshoot next week..Pagi tu sebelum babah gi kerja, MAMA ada tunjuk kan PS2 yg MAMA survey dari internet kat babah...pasal Adamme sibuk sangat nak...tapi babah cakap, baik beli XBOX dari PS2....

Ada kisah gak di sebalik XBOX ni....sebenarnya, MAMA dah janji ngan Adamme, kalau exam kali ni dapat semua "A", Adamme boleh beli...Adamme memang fanatik ngan games ni..selalu buka internet pasal nak main game...memang liat nak soh dia belajar....kena ugut macam2...tupun payah gak... :(

Hari Selasa baru ni, dengan tak sabar-sabarnya nak bagi tau MAMA, result semua "A" kecuali lukisan "B" ( pasal tak sempat nak siapkan )...pihak sekolah pula bagitau kalau dapat 4"A" dalam subjek BM, BI, Maths dan Sciene, akan dapat naik pentas amik hadiah...punya la dia happy....siap call Wan dan Opah nak bagitau kejayaannya....dan juga siap pesan soh bagitau sedara-mara...( memang la kelakar, tapi memang bersemangat )..

So, hari ni, macam manapun beli gak la hadiah yang dah di janjikan...jangan salah faham...MAMA nak menggalakkan Adamme dan adik-adiknya supaya terus berusaha dan 1 lagi, MAMA tak suka dia dok main game kat kedai internet ( so far, adalah sekali 2 dia terlepas ke sana walaupun sentiasa berpesan )....pasal tu MAMA setuju dan bersyarat juga sebelum beli...punya la Adamme bangga dan seolah-olah Adamme nak bagitahu 1 dunia yang akhirnya dia dapat apa yang dia nak...sebab apa MAMA bagitau macam tu...pasal kat kedai makan tadi, ada mamat ni main PSP....dia memang tak boleh tengok benda-benda macam tu...terus gi dekat dan bagi tau apa yang dia beli hari ni...

Alhamdullillah...Allah memperkenankan doa MAMA untuk melihat kecemerlangan anak-anak....Adamme since baby lagi memang nampak bijaknya....macam tu gak ngan anak-anak yang lain....cuma apa yang MAMA cuba buat sekarang ni, polish lagi apa yang ada kat diri anak-anak, ajar setakat yang mampu, support apa yang anak-anak minat...dan setakat hari ni...inilah hasilnya...

P/S : La ni Adamme tengah practice nyanyi dan menari sebab nak masuk pertandingan....MAMA cuma perhati dari jauh je....cuma mampu berdoa.....

No comments: