VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Tuesday, April 26, 2011

My New Baby Born

Salam.....dah lama tak berblog kat sini....apa kabar kawan2 semua?...biasala...kalau dah malas....memang tak menjengah langsung ke blog.....MAMA...masih dalam pantang...dah hari ke 36....hampir2 nak habis pantang 44 hari...tapi rasanyer nak pantang 60 hari ke....100 hari ke.....alang2 yang last ni...biar la lama sikit...( planning memang yang last )....oh ye.....baby ni selamat di lahirkan pada 23.03.2011...so dalam family MAMA....3 org lahir dalam bulan yang sama....06.03...MAMA...13.03...Ezryn....23.03..baby... nama baby UZEIR MIQYLE RIZQ ARISH...nama anak2 MAMA...babah yang letak....MAMA setuju jer....yang ni lahir kat PPUM...pasal nak dekat ngan umah...yang lain kat hospital selayang...ikutkan nak ke sana...tapi mengenangkan pinjam kete adik ipar...( kete kat bengkel)...takut jalan jem...tak sempat adik ipar ak gi keje...umah kat taman bukit angkasa, pantai dalam...kalau ke selayang gak....alamt tak keje la adik ipar ku....

ok...berbalik pasal baby....jangkaan bersalin...first scan 28.03.2011...date mmg tak sure sebab period tak regular...jadi MAMA tak ingat bila 1st day period...date di dapat dari scan...then gi check up kat klinik kesihatan...masa tu gi check pun kandungan dah menjangkau hampir 8 bulan...2 kali doktor scan ... 2 2 due bulan 4...19.04.2011 dan 22.04.2011...tapi staff nurse yg cek tu dah cakap kat MAMA...next week prepare je la...

22.03.2011....MAMA dah rasa sakit2....malam tu...lagi kerap contraction...tgh malam...cakap kat babah...babah sibuk tanya dah pecah ketuban ke belum....masalahnyer...dah tak tahan....dalam kol 5.30 pagi...MAMA ajak gak babah ke hospital...anak2 tgh zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.................memula mmg nak kejut anta ke rumah mertua jap...tapi kesian pulak...kejutkan Adamme...soh tgkkan adik-adik....

sampai kat PPUM...ada ke patut...guard kat situ tgk jer...dah tau babah dok cari wheelchair....tolong la...duduk jer....kalau gi selayang....tak ada la mcm ni...babah siap nak bawak gi selayang...MAMA dah malas la..pasal dah tak tahan....terus gi labour room...mmg tak booking...gi terus jer...dorang soh salin baju....cek2 baru 2cm jer......babah..balik jap anta kete...then datang balik...yg tak bestnyer...kat sana husband tak leh masuk labour room temankan....mmg tension.....

kali ni...mmg lama sakitnyer....bayangkan..masuk labour room dalam kol 5.45 pagi....bersalin kol 3 petang....macam beranak sulung.....tp apapun...alhamdulillah.....selamat semuanyer....baby mmg tak jangka boy...igt girl...jantinapun mmg tak tau...surprise...tak kisahpun...janji cukup sifat....lahir ngan berat 3.038kg......esoknyer dah balik....syok sikit...ank dah ramai...tak leh nak dok lama2 kat hospital....

pas ni...nak merancang....stop la beranak. dah cukup ramai...5 orang sudah....ok...ni ada pic baby UZEIR.....











Wednesday, December 15, 2010

ANAK-ANAKKU COMEL BERGAYA CONTEST



Salam semua.....nak joint contest kat atas tu.....tapi untuk contest no memerlukan refferal...hhmmm.....refferal mama tuan yang anjurkan contest itu sendiri.....mydaniaeryati.blogspot.com MAMA ber"blogwalking" then ternampak contest ni..

Ni la gambar yang rasa cam comel jer....


Nama : Maryam Ezryna Rizq Arisha binti Khairul Fazril
Umur : 4 tahun

Nak tag sape ye.....??????




Antara yang ada kat CANTIK ITU KAMU  


 


 
Harga memang berpatutan.

Sunday, December 12, 2010

blog ku yang bersawang......dan kisah Adamme bersunat...

pepagi buta.... sejak dah dua hari tak buka FB...MAMA dapat mamber baru...cek2....rupa2nyer sitisifir , patut muka cam pernah tengok....he..he..he...rupanyer walaupun blog ni dah lama bersawang...masih ada kengkawan2 yang amik berat...thank you sitisifir........sebenarnyer...sejak2 dah berbadan dua ni....cewahhh.....mmg terasa malas sangat nak menaip2 ni...lagi2 dah masuk 6 bulan ni....dah la tu...keadaan pun on and off.....mmg ngandung kali ni lain macam sikit....memanjang je terbaring...dew...march 2011....pasal blog ni pulak.....macam tak tau nak taip apa...cerita mmg macam2..lagi2...kisah anak2....


OK....kalau di ikutkan citer pasal anak2 ni...Adamme...dah bersunat...hhmmmm....nak citer kisah Adamme sunat ni....tak ada buat kenduri2pun....bukan apa....bila dok kat kawasan flat ni...kenduri nak kena tgk bila free...bila free..babah....sibuk...jadi MAMA pun terus tak mo tunggu2 kenduri dah..kalau nak tunggu gak..jawabnyer tak bersunat la sang teruna ku itu....yang kelakarnyer....beberapa hari sebelum sunat tu...mmg bersemangat giler la ...siap tima nak sembahyang pun dk citer cara2 nak sunat ( ikut citer kengkawan )...then MAMA cakap kat Adamme...tak yah la ingat2 sangat.....tgh2 ada wuduk nak start sembahyang....dia pun cakap kat diri dia...."OK Adamme....jangan ingat....jangan ingat......"...hhhmmmm....kelakar pun ye bila dengar macam tu...


4 DEC 2010....hari yang di nantikan pun tiba...pepagi lagi nurse dah call tanya dah standby ke...and pepagi lagi Adamme dah bangun...tak sabar la tu.....opah pulak...pepagi dah call...nak teman gak...cehhh.....cam rombongan nak merisik la pulak......sampai2 je....Adamme orang ynag ke 4....sorang kat dalam...2 orang lagi tengah tunggu...cousins......keadaan masih terkawal...tak ada dengar pun nangis2 ke..settle sorang....masuk sorang lagi....boy yang ke 2 tu...manja rasanyer...siap mak dia cium kiri kanan....darjah 2....yang memula tu darjah 5....masuk2 je...masih ok...tetiba...huaaaa..........gamat bunyi klinik....ingatkan kejap je.....fuihhhh.....mmg seksa dengar budak tu nangis....mak dia...sampai tak tenteram kat luar...minta masuk...kat dalam tu je..ingat ada la dalam 5 orang tolong nak tenteramkan budak tu...bapak, pakcik, 2 orang doktor dan maknyer....kat 1/2 jam mak dia masuk....tak settle2 hak...MAMA dah cuak dengar....MAMA cakap kat Adamme...tak yah lah dok kat dalam ni....buat gemuruh je....tak lama pas tu maknyer keluar......katanyer dah potong separuh...nak settlekan separuh lagi...masalhnyer....masa doktor tu jalankan kerja2nyer....si anak gi tengok...mmg la dia akan nangis dan takut....puas la org2 kat dalam tu berhempas pulas mententeramkan dia....


Tak lama pas tu...datang lak budak yang lain....budak kali ni darjah 5....anaknyer diam jer....takut agaknyer...bapaknyer yang bising2.....bila dengar budak yang kat dalam tu nangis2....lagi la bapak dia hura2 kat dalam tu...bukan apa...nak tenangkan hati bebudak yg tunggu ni....dia dok borak2 ngan Adamme....masalahnyer...cara Adamme bercakap tu cam berani sangat...mmg berlagak la bunyinyer,..MAMA takut...dia lak orang seterusnyer yag akan nangis cam tu.....


Berbalik pada budak tadi.....hampir sejam la dia kat dalam...baru settle...kuar2 je..senyum......malu agaknyer.......next....his cousin...darjah 2 jugak....adalah dengar nangis sikit...tapi tak adalah setruk tadi..mungkin sebab cucuk tu....selesai....Adamme's turn......babah nak soh Adamme masuk sorang2....MAMA tak  kasi....at least...biarlah berteman....MAMA dan yang lain2 tunggu je kat luar...MAMA ada dengar suara.....nak kata nangis....macam bercakap.....ketawapun ada....tak lama...settle......tersenget2 muka tahan sakit....babah2 kuar2 je....terus tergelak2..rupanyer kat dalam tu...macam2 doa yang dia baca.....siap doktor suruh baca doa makan..sebab last2 doktor kasi gula2....lagi sakit...lagi laju doa dia baca.....sampai doktor ingat Adamme sekolah arab....nasib baik....babah dah ajar macam2 doa kat dia..alhamdulillah...tak ada masalah...


balik umah...MAMA soh dia berehat je....sejam pertama...ok...dua jam...ok...jam yang ketiga...dah nangis.....bius dah hilang...sakipun terasa..ubta tahan sakit dah makan pun masih tak jalan...masa ni lah baru nangis...MAMA cakap tak pe la nangis kat umah dari nangis kat klinik tadi.....




Hari ni dah lebih seminggu....balutan baru tanggal semalam.....masih berkain pelikat walaupun kadang2 berseluar.....casting...dah 2-3 soh datang.....tapi nasib baik tak pergi walaupun beria nak soh dia gi..keadaan masih tak mengizinkan.......inilah pengalaman cuti sekolah yang paling menarik buat Adamme....

Friday, October 1, 2010

Gala Nite - CRAYON

Salam semua......16.09.2010 yang lepas merupakan tarikh tayangan perdana untuk filem pertama lakonan Adamme...CRAYON...MAMA sekeluarga turut diundang...mula2...sedikit jamuan raya....sementara menunggu..makan2 la....ramai press, sponsor...yang datang...bagus promosi untuk filem ini...teruma kasih kepada zioss production ( Linda Ziegler dan Julia Ziegler)..juga kepada penulis script...Dean...kerana beri kepercayaan kepada Adamme untuk membawa peranan sebagai Afiq....walaupun Adamme tak ada banyak pengalaman...tetapi mereka percaya kepada bakatnya....lebih kurang pukul 9.15 malam.....tayanganpun bermula....plot cerita CRAYON mudah difahami....cerita yang ringkas.....ada sense of humor, family and......touching.....MAMA tak mau cirita kat sini....11.11.2010...akan di tayangkan di pawagam2 terpilih....jadi pergi la tengok beramai2....tanda sokongan kawan2 semua...


 Adamme with script writer, Dean....interview with press
 Gelagat Baby Edhar dan Ezryn

 Kat poster tak ada gambar Adamme...nama je...jadilah...
 Ikut je apa abang dia buat..
 Adamme and Linda Ziegler
 Kids in CRAYON
 CRAYON team

Friday, September 17, 2010

Raya! Raya! Raya!

Salam semua..............memang bersawang la blog ni...apsal la malas sangat nak update???? oh ye..salah 1 sebab yang menambahkan kemalasan MAMA adalah kerana...jeng...jeng...jeng...diriku HAMiL lagi....alhamdulillah....anak yang ke-5...kononnyer nak planning....tapi nak buat macam mana...

oh ye...raya untuk tahun ni...MAMA sekeluarga meraikan dalam keadaan sedehana saja...cukupla anak2 yang gembira...sepatutnya raya tahun ni belah MAMA..tapi memandangkan orang tua MAMA balik ke kelantan...(sebelah mak)..untuk beraya ngan atuk MAMA yang dah keseorangan...maka bagi kasi can kat babahlah....

Memula gi umah ibu mertuaku...cam biasala...terus gi umah kakak ipar..sebab semua berkumpul kat sana memandangkan biras MAMA..suami kakak ipar...patah kaki....then gi umah adik ipar lak...so..memang dah jadi tradisi...first raya di wajibkan balik ke kampung babah kat Kuala Selangor.....raya kat sini memang syok giler...sib baik la babah ada kampung...yang paling best..bila malam la...biras MAMA sorang lagi ( suami adik ipar )...he..he..he..TOKAN besar mercun....every year dia akan bawak mercun..cakap je nak mercun apa...memang banyak giler..khas untuk malam tu je...dah macam sambut new year....

ok la....ni MAMA postkan gambar-gambar kenangan raya...layannnnnnnnnn........


 
Babah's family

bunga api dah habis...bakar lidi lak..

ezryn tekun membakar lidi...

 Inilah tokan besar mercun.....sedang mengira stok...ha..ha..ha..

Percikan mercun yang pertama..

 Kalau kat umah, jangan harap la dapat main mercun....bunga api je...


Yang tu aunty rose...my sis in law's mother in law...dia seronok sangat sebab meriah join.


Oyin with Camillia

Yang ini mercun yang paling banyak das...138 das...kira finale la ni..

 Amacam? syok tak layan gambar-gambar ni.....bagitu la cerita raya MAMA untuk tahun ni..... sempena bulan Syawal ni...MAMA nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA pada teman-teman dan saudara mara yang mengenali MAMA.....
 

Tuesday, July 27, 2010

Perkembangan anak-anakku...


Salam semua.......hari ni rasa terajin pulak nak menaip kat blog....selalu MAMA layan FB je.....bukan apa...kadang2 tu tak tau nak type apa kat sini..dan kadang2 tu rasa malas nak menaip2 ni.....apa yang MAMA nak cerita ye???????...oh ye....baru2 ni MAMA try pakaikan Baby Edhar CD...Clmoth Dypers...he..he..he..memang la bunyinyer agak lambat kalau nak di bandingkan dengan kawan-kawan yg terdahulu mengenali CD ni...babah yang bawak balik dari opis...opismate jual...so, babah saja2 la beli..tolong mamber....start dari hari tu...sampai la sekarang...adalah dalam sebulan...Baby Edhar guna CD....tapi memandangkan baru ada 1 set je...still guna dypers pakai buang....hhmmmmmmmm....apa lagi ye...ok...tak lama lagi..Adamme dan Oyin akan exam....PKSR 3...dan seperti biasala..MAMA akan sibuk macam bebudak nak amik exam gak.....tapi....dah 2-3 minggu ni start study...tak mo terkejar2...

hmmm......Adamme.....dah selesai Acting Workshop kat FINAS...selama sebulan...every weekend...jenuh la nak menunggu dia habis...finally...tamat jugak....free je workshop ni...sebab early year hari tu...FINAS buat hari terbuka..try audition...dapat...then sesiapa yg dapat tu...dapat la offer untuk workshop ni...Cikgunyer...HASNUL RAHMAT dan AVA VANJA....so...graduation day...all the students buat pementasan theater....boleh dibanggakan la....tak sia-sia la hantar gi workshop....nak balik je ....Erma Fatima lak nak amik Adamme untuk baca puisi....Sunday dapat puisi...Selasa malam..recording...untuk rancangan apa ntah...MAMApun tak pasti...tapi rasanyer tayangan pada bulan Ramadhan...insyaallah...apa nama rancanganpun MAMA tak tau....babah yang hantar...masa memula tu...tak lak MAMA tanya banyak...

Casting dah banyak yang Adamme pergi...Alhamdulillah....this coming Sunday, Adamme ada shooting untuk BATA...kat Ulu Langat...tapi MAMA atau babah tak gipun....just hantar..then Adamme akan ikut crew.....oh ye..kalau sesapa yang dok tgk TV3...kalau terperasan iklan Cha Cheer Kuaci...yang baju hujai tu, Adamme la....


Cikgu Ava

tengok je la keletahnyer.....

Cikgu Hasnul

Show time....Sebagai HELMI


With Mr David Teo, teachers and all frends...

Standby for recording...

Hang Kebun...he...he...he...

penuh penghayatan..

Adamme dalam TV la....

Oyin.....dah makin besar....masalah sekarang ni....dia selalu akan ikut apa je yg Adamme suka buat...dan tak tau nak buat apa yang dia suka...MAMA selalu bising2 kat Oyin...tapi kata babah...kalau dia dah selesa cam tu....biarla..bukan apa...kadang2, MAMA kesian gak kat Oyin...ialah..bila Adamme ada kawan2...Oyin selalau tak dipedulikan...tapi Oyin tetap nak ikut Adamme...Adammepun dah banyak kali kena marahpun...mcm tu gak...tetap tak peduli adik....yang Oyin pulak...MAMA soh cari kawan sendiri...tak mau....tapi babah cakap...masa babah umur cam Adamme dan Oyin..mmg macam tu la babah dan adik perempuan babah....lama2, bila dah 11 ke 12 tahun...baru babah rasa FREE dari adiknyer.....

Tembam kan????

Ezryn...cam biasa la...terlalu obes ngan baju2, handbag2, kasut, make-up 2 dan yang sewaktu dengarnyer....now....hari2 dok tgk internet..dah 2 hari ni, dia dok tengok SURI CRUISE...he.he...he...anak TOM CRUISE N KATIE HOLMES.....macam2 dia order......payah betulla....next year dia akan ke tadika....dah cakap nak buat rambut macam mana...fening2.....




Baby Edhar...dah terror macam2....bercakappun dah boleh tahan walaupun hujung2....semayang...selalu...siap ada doa....pas tu skrg ni sikit2 ngadu...nak soh org lain kena marah...siap nangis2...mmg nampak sangat ngada2.....gigi...empat batang kat depan, atas....2 batang kat bawah, depan...baru ak tumbuh 2 gigi geraham..umo dah 1 tahun 7 bulan.....bila nak penuh...tak tau la.....


Budak nakal...


Bye....

Ok uols.....nanti bila2 ada idea....MAMA akan corat-coret lagi kat sini....bye....