VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Sunday, December 12, 2010

blog ku yang bersawang......dan kisah Adamme bersunat...

pepagi buta.... sejak dah dua hari tak buka FB...MAMA dapat mamber baru...cek2....rupa2nyer sitisifir , patut muka cam pernah tengok....he..he..he...rupanyer walaupun blog ni dah lama bersawang...masih ada kengkawan2 yang amik berat...thank you sitisifir........sebenarnyer...sejak2 dah berbadan dua ni....cewahhh.....mmg terasa malas sangat nak menaip2 ni...lagi2 dah masuk 6 bulan ni....dah la tu...keadaan pun on and off.....mmg ngandung kali ni lain macam sikit....memanjang je terbaring...dew...march 2011....pasal blog ni pulak.....macam tak tau nak taip apa...cerita mmg macam2..lagi2...kisah anak2....


OK....kalau di ikutkan citer pasal anak2 ni...Adamme...dah bersunat...hhmmmm....nak citer kisah Adamme sunat ni....tak ada buat kenduri2pun....bukan apa....bila dok kat kawasan flat ni...kenduri nak kena tgk bila free...bila free..babah....sibuk...jadi MAMA pun terus tak mo tunggu2 kenduri dah..kalau nak tunggu gak..jawabnyer tak bersunat la sang teruna ku itu....yang kelakarnyer....beberapa hari sebelum sunat tu...mmg bersemangat giler la ...siap tima nak sembahyang pun dk citer cara2 nak sunat ( ikut citer kengkawan )...then MAMA cakap kat Adamme...tak yah la ingat2 sangat.....tgh2 ada wuduk nak start sembahyang....dia pun cakap kat diri dia...."OK Adamme....jangan ingat....jangan ingat......"...hhhmmmm....kelakar pun ye bila dengar macam tu...


4 DEC 2010....hari yang di nantikan pun tiba...pepagi lagi nurse dah call tanya dah standby ke...and pepagi lagi Adamme dah bangun...tak sabar la tu.....opah pulak...pepagi dah call...nak teman gak...cehhh.....cam rombongan nak merisik la pulak......sampai2 je....Adamme orang ynag ke 4....sorang kat dalam...2 orang lagi tengah tunggu...cousins......keadaan masih terkawal...tak ada dengar pun nangis2 ke..settle sorang....masuk sorang lagi....boy yang ke 2 tu...manja rasanyer...siap mak dia cium kiri kanan....darjah 2....yang memula tu darjah 5....masuk2 je...masih ok...tetiba...huaaaa..........gamat bunyi klinik....ingatkan kejap je.....fuihhhh.....mmg seksa dengar budak tu nangis....mak dia...sampai tak tenteram kat luar...minta masuk...kat dalam tu je..ingat ada la dalam 5 orang tolong nak tenteramkan budak tu...bapak, pakcik, 2 orang doktor dan maknyer....kat 1/2 jam mak dia masuk....tak settle2 hak...MAMA dah cuak dengar....MAMA cakap kat Adamme...tak yah lah dok kat dalam ni....buat gemuruh je....tak lama pas tu maknyer keluar......katanyer dah potong separuh...nak settlekan separuh lagi...masalhnyer....masa doktor tu jalankan kerja2nyer....si anak gi tengok...mmg la dia akan nangis dan takut....puas la org2 kat dalam tu berhempas pulas mententeramkan dia....


Tak lama pas tu...datang lak budak yang lain....budak kali ni darjah 5....anaknyer diam jer....takut agaknyer...bapaknyer yang bising2.....bila dengar budak yang kat dalam tu nangis2....lagi la bapak dia hura2 kat dalam tu...bukan apa...nak tenangkan hati bebudak yg tunggu ni....dia dok borak2 ngan Adamme....masalahnyer...cara Adamme bercakap tu cam berani sangat...mmg berlagak la bunyinyer,..MAMA takut...dia lak orang seterusnyer yag akan nangis cam tu.....


Berbalik pada budak tadi.....hampir sejam la dia kat dalam...baru settle...kuar2 je..senyum......malu agaknyer.......next....his cousin...darjah 2 jugak....adalah dengar nangis sikit...tapi tak adalah setruk tadi..mungkin sebab cucuk tu....selesai....Adamme's turn......babah nak soh Adamme masuk sorang2....MAMA tak  kasi....at least...biarlah berteman....MAMA dan yang lain2 tunggu je kat luar...MAMA ada dengar suara.....nak kata nangis....macam bercakap.....ketawapun ada....tak lama...settle......tersenget2 muka tahan sakit....babah2 kuar2 je....terus tergelak2..rupanyer kat dalam tu...macam2 doa yang dia baca.....siap doktor suruh baca doa makan..sebab last2 doktor kasi gula2....lagi sakit...lagi laju doa dia baca.....sampai doktor ingat Adamme sekolah arab....nasib baik....babah dah ajar macam2 doa kat dia..alhamdulillah...tak ada masalah...


balik umah...MAMA soh dia berehat je....sejam pertama...ok...dua jam...ok...jam yang ketiga...dah nangis.....bius dah hilang...sakipun terasa..ubta tahan sakit dah makan pun masih tak jalan...masa ni lah baru nangis...MAMA cakap tak pe la nangis kat umah dari nangis kat klinik tadi.....




Hari ni dah lebih seminggu....balutan baru tanggal semalam.....masih berkain pelikat walaupun kadang2 berseluar.....casting...dah 2-3 soh datang.....tapi nasib baik tak pergi walaupun beria nak soh dia gi..keadaan masih tak mengizinkan.......inilah pengalaman cuti sekolah yang paling menarik buat Adamme....

No comments: