VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Thursday, October 29, 2009

My kids..



Pak Lang jahat.....




1 day.....

Salam.......cuba nengok gambar2 kat atas tu....!!!! Ini semua keje Pak Lang adik MAMA....MAMA jumpa kat FB.....sib baik nampak cute jer anak-anakku...hee...hheee...heee.. ( sorry kalau ada yang tak suka.. ).

Nape ye tajuk tu?? Sebabnya hari ni MAMA dapat 2 call untuk Adamme..Memula yang gi photo shoot kelmarin...confirm dapat untuk iklan apa tak tau tapi yang pasti 1 MALAYSIA ( pasal apa MAMA bagitau 1 MALAYSIA, sebabnya melibatkan bebudak MELAYU, CHINA dan INDIA). Yang ke 2 lak, untuk filem...tapi rasanyer yang filem ni kena gi 2nd cast...tapi MAMA tak kisah dapat atau tidak. Sebabnya takut clash. Tak boleh tamak...

Tu ler MAMA cakap ngan Babah, hitam2 Adamme tu, laku gak....hik....hik...hik...jangan marah ADAMME.....

Wednesday, October 28, 2009

Shooting time....

Salam....sebenarnya ni dah kira citer basi...gambar masa shooting DRYPERS...MAMA terjumpa dalam camera Opah...tapi gambar tak cantik pasal tak tahu nak ejas masa pinjam camera Opah......MAMA nak ulangi, frust sesangat-sangat, muka Ezryn tak nampak pun...hhuuukkk.....hhuukk...hhuukk..ialah, semua orang dok tunggu iklan ni, last2 tak adapun muka dia....Ezrynpun dok cari muka dia...Cian anak MAMA...penat je gelek...padahal hari shooting tu, dia yang bergelek sakan...Tak aci rr....Chinese girls tu 2 2 nampak muka, Indian girl tu pun sama.... bayangkan dari 6:30 dia dah bangun mandi dan bersiap....7:30 dah sampai location....kol 3:30 settle...penat Ezryn....walaupun dapat payment, tapi tak best ler...



Dah cam muka orang asli la angle cam ni...





Tengah relax.....





Shooting time!!!!

Next week gi sain contract Adamme....Next month bermula ler latihan script reading. Seminggu kena blog untuk Adamme ( for wardrobe - measure, make-up etc ). Sepatutnyer hari Selasa lepas....Tapi babah sibuk....Tapi hari ni kira lega ler buat Adamme dan MAMA juga, pasal dah abis exam dan esok kena pulangkan buku text.

P/S : Harap-harap Adamme dapat keputusan yang cemerlang....amin....

Tuesday, October 27, 2009

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

Salam semua......kali ni nak joint lak contest  CUTEST BABY IN BLUE CONTEST yang dianjurkan oleh elizakru.blogspot.com sempena 

5th Anniversary on 17th November 2009


Masa gambar ni di ambil umur Baby Edhar 4 bulan.



 

 
Masih baju yang sama. Tapi umur masa ni 10 bulan.

 Nama Baby : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul fazril
Umur : 10 bulan

secara rasminya contest ini dilancarkan dari:
24 October 2009 hingga 17 November 2009

TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower saya secara langsung & tak langsung

2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER saya di Blog ini..
- Dah jadi

3. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda
- Dah 

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini
- Dah

5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru

-Dah

6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda.
- Kalau tak buat, mesti tak leh terjah..

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri
- PILIHLAH AKU.....JADI PEMENANGMU....

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun

9. Oleh sebab ini kali yg ke 5 punye anniversary, so akan ada 5 pemenang ..hadiahnya? tungguuuuu.........

p/s: Jangan lupa tulis nama dan umur baby uols ye!

Photo Shoot

Salam.....tengahari tadi, sebelum Adamme gi sekolah, MAMA bawa dia gi casting. Sebab semalam ada 1 Talent Agency call soh datang hari ni. Sebenarnya hantar profile dah lama, tapi baru semalam call. So, MAMApun gi ler ngan Adamme, Ezryn dan Baby Edhar. My bro in law anta, pasal babah course. Memang tak mau lama2 kat sana pasal Adamme final exam hari ni.. ( moga-moga dapat keputusan yang cemerlang ....amin ). Siap pesan soh bawa baju extra. Sampai je, isi form, pastu, ada one guy masuk ( maybe boss diaorang kot ) soh amik gambar Baby Edhar sekali...MAMA memang tak ada bawa baju extra pasal ingat Adamme sorang je...Semuanya berjalan lancar termasuk ler Baby Edhar...jap tadi, MAMA saja2 buka web company tu. Nengok2 ada gambarnyer....



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Since semalam, iklan Ezryn dah kuar...tapi frust sangat2 tak nampak langsung muka dia ( hhuuuaaa..hhuuuaaaa )...Cian dia....dah lah semua orang tunggu iklan tu...tak apa ler...janji dapat payment.

Sekitar NIEX '09

Salam semua...kali ni MAMA nak story sikit pasal NIEX '09 ( pernah citer kat n3 sebelum  ni ). Majlis ni telah dirasmikan oleh Dato' Sri Sharizat ( Babah merupakan salah seorang jurugambar Dato' Sri, tapi jabatan lain ). Syok gak nengok majlis ni. Ialah, kebanyakan yang datang adalah para peserta kursus yang pernah menghadiri kursus yang dianjurkan oleh opis babah (NIEW - Nam Institute Empowerment of Women), dan ada gak yang dah jadi mamber MAMA ( pasal peserta kursus kenal babah, kira tumpang sekaki la ni ). Yang paling friendly from Bali. Nama nyer yang MAMA tahu TRISHNA. Memang tersangat kaya. Husband dia somebody kat Bali. Tapi yang paling MAMA respect kat dia ni, walaupun husband dia kaya, tapi dia bukan jenis goyang kaki. Independent!!. Dia ni seorang yang kreatif. Banyak menghasilkan aksesori wanita. Business dia kat umah je. Tapi tiap kali ada exhibition yang besar2 ( oversea ), dia tak akan ketinggalan untuk sertai.  Itu cara dia mempromosikan barang2 dia. Kalau kita ni, ( yang MAMA tau ler....kalau ada yang MAMA tak tahu, maaf ye ) business dikalangan kita2 je....Kedai memang tak ada. Semua kat umah je..Then, hari tu bila MAMA borak ngan dia, baru nak cari kedai...kat BALI. And, end of this year, nak buka kedai kat AMPANG POINT ( secara usaha sama ngan participant dari Malaysia ). MAMA dah tengok dah barangan dia, memang menarik. Siap present kat MAMA rantai, baju baby, gift box.....


So, kat sini, ada beberapa gambar masa expo tu...


Perasmian oleh Dato' Sri Sharizat




 

Lawatan dari booth ke booth 




Salah satu negara dalam anggota NAM ( terlupa plak negara mana )




Fesyen show




 

 

 

 

 
Yang tengah2 tu ler TRISHNA.



Jamu ni di hasilkan oleh Ibu Trishna. ( Suggest kat MAMA soh beli JAMU KUNCI PEPET )




Hasil kraftangan oleh Trishna.




Ni lagi.......




....rantai ni gak...




Anakku Adamme.....jadi tukang jual cokelat sambil mempromosi kat salah seorang pelawat ( dapat upah RM10 pasal collection RM100 )

Monday, October 26, 2009

MY FUNNIEST BABY CONTEST ( Baby Boy )

Nak try my baby lak....untuk  MY FUNNIEST BABY CONTEST anjuran UmiDanish.
 

Kategori B : baby boy













Nama : Gabriel Edhar Rizq Arish bin Haji Khairul Fazril
Umur :10 bulan


Baru bangun...tengok keliling lain macam je...tu pasal muka jadi cam ni...ngan MAMA langsung dia tak mau...babah tengah keje time ni..jadi nak tak nak terpaksa gak dukung...




Hadiah :
-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori
Sponser dari
Babyumishop

- 1 helai baju baby bagi setiap kategori
Sponser dari
IT @ RLiiT'S BoutiQe & beuty Centre


Hadiah PiliHan unTuk Peserta Bertuah
- 1 Diaper Stacker


Sponsor dari Moms&babyshop

Syarat Penyertaan:

- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda
- DONE

- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini

- DONE

- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda

- DONE
 
- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish.

-Ni nak citer siki apa yang ada kat blog-blog sponsor UmiDanish

Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Blog ni ada menjual :
Cloth Dypers n accessories

 - Lunatots Printed Velcro Cloth Diaper 
- Lunatots Printed Button Cloth Diaper
- Lunatots Velcro Cloth Diaper
- Lunatots Microfiber Insert 3 Layer   
- Lunatost Nappy Wet Bag
- Lunatots Loundry Bag
- Diaper Stacker



 


Tupperware




- Set Herba Ibu Bersalin






 - Bio Aura Water Filter



- Minuman Herba



 




Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

antara barangan yang terdapat kat blog ni :


Baju Wanita / Perempuan dan kanak-kanak





- ECPI Water





Anggun ECPI







 Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)

Yang ada kat blog no pulak :


BABYLAND Cloth Diaper












- SUSU HI- Goat HR







- Minuman Jus Mate 5





 - Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified)
Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)
Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)
Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)


- DONE


 - Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
- DONE 





- Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling cutes.


- DONE
 

- Semua penyertaan akan diadili oleh parajuri yang akan dilantik oleh umidanish sendiri.


Hadiah pilihan untuk peserta bertuah akan dicabut oleh baby danish sendiri.. Hadiah ini untuk selain pemenang kategori A dan B.

Selamat Bercontest..