VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Saturday, October 24, 2009

Casting Call...

Salam.....semalam agensi call soh bawak Adamme gi casting untuk iklan ubat gigi SAFI...Sebelum tu, agensi tu tanya gigi Adamme cantik ke tak...MAMA cakap tak yah ler pasal gigi ADAMME dala proses nak tumbuh..Tapi dia cakap orang tu soh bawak gak nanti boleh pakai gigi palsu.... ( cam mana tu ??? ) Pastu tu dia soh gi casting untuk buat video corporate tapi dia soh bawak 3 orang sekali, Adamme, Audrene dan Ezryn. Memula tu nak soh babah anta je....tapi memandangkan babah kene keje ari ni ( ada exhibition kat Midvalley Megamall - Anjuran Nam Empowerment of Women ( NIEW ) babahkan photographer kat situ...nanti MAMA citer kat N3 yang lain pasal exhibition ni.. ) jadi tak dapat ler dia nak anta. MAMA dengan bersungguh-sungguhnya, bawa ler askar yang serami 4 orang tu  ( naik cab lagi .) pergi walaupun tempat tak tahu, namun ku gagahkan jua.....Tiap kali ada casting, MAMA akan train Ezryn dulu kat umah...( Adamme dan Audrene takyah rr...dah besar dan tahu apa nak buat.... ). MAMApun soh rr..dia ketawa, senyum, nangis, marah dan macam-macam mood ler....sib baik dia boleh buat....

Masa pergi tu, memula memang rr.. naik cab...tapi pastu naik LRT.. ( sejak-sejak dah melambung tambang teksi ni, tak kuasa dah...baik isi minyak kete... )..sepanjang kat dalam LRT tu....ada ler 2 orang chinese ladies...MAMA perasan dia pegang camera dan amik gambar Baby Edhar...malazzzz ler nak nengok2..( kang dia perasan lakksss.. )...tapi diapun perasan MAMA ada jeling2 gak, so dia minta kebenaran..MAMA cakap amik ler... ( berapa banyakpun, tak hal ler... ), glemer jap Baby Edhar....pastu, siap bagi belon lagi kat bebudak tu... ( cam mana nak naik cab ????? )...sampai je, terus gi cari cab.....
Puas gak rrr nak cari tempatnyer...siap tersalah masuk lagi pakcik Teksi tu...Atenyer...dah sama-sama tak tahu... :(  ..  Tapi sampai gak akhirnya..... :)

Sesampai je...isi form ... Tapi sebelum tu ada orang lain yang cast... teenagers ... datang ngan mak diaorang.... pastu tu turn Adamme....yang kali ni nyer cast... sesapapun leh intai2 nengok... Masa turn Adamme, as usual dia akan soh buat memek muka...then pose...pas tu dia nak try Ezryn lak...tapi part ni kena buat ngan Adamme....scene ni Ezryn kena nangis ( sib baik malam tadi dah practice, kebetulan... ).. memang kelakar ler dia nangis...macam mana tak kelakar, dah ler semua yang ada kat situ tengok, ada ler dalam 10 orang, dia nangis, tapi tersenyum2...orang semua kelakar nengok dia...so, Adamme kena pujuk dia rr kekonon...sampai makcik yang ada kat situ yang menemankan anak-anak daranya, terhibur nengok dia... Audrene lak...dia suruh buat kira2 pandang dinding ( ala yang main nyorok2 tu, orang yang kena cari tu... ) Dah habis tu, makcik tadi turun sekali ngan MAMA..dia cakap Adamme ni handsome dan dia tengok Adamme boleh gi jauh ( Alhamdullillah.....amin....kembang lakss.. sebagai MAMAnya...minta maaf ler kalau ada yang kata anak MAMA tak handsome atau MAMA ni terlebih sudah perasannyer... tak ada hal la... :) )

Tak habis kat situ je...gi Midvalley nengok exhibition opis babah....bos babah berkali-kali tanya, betulker Adamme tu anak babah???? Dia siap tanya macm mana boleh stylo sesangat...Adamme memang stylo skit.....kalau kuar, jangan memandai2 nak sikatkan rambut dia....siap bawa gel ..... Bebudak sekarang ni rata2 dah pandai nak bergaya...tak caya cuba momies nengok anak2 masing2, betul tak??????

*** P/S : Maafler kalau ada diantara kengkawan yang tak suka baca coretan MAMA ni...bukan nak menunjuk2....tapi sekadar nak syer ngan kengkawan apa yang MAMA rasa.....tak lebih dari tu..***

2 comments:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam kak Fieza..
wahh..bestnyer kecik2 dh pi casting.. best2..

erm..suke tgk ank2 k.Fieza.. and suke gaks ngn nama dorang yg unikss.. hehe..

fieza said...

salam....saja-saja....dari tak ada buat apa n anak2 memang suka..try jer ler.....

Thanks....