VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Saturday, October 10, 2009

CUTEST BABY IN WALKER CONTEST

Assalamualaikum semua.... kali ni MAMA nak joint contest anjuran Oked mama Nur Aqilah Insyirah sempena birthday yang ke 2 ometomeinyer...



Jadi kat sini MAMA ada beberapa gambar Baby Edhar untuk tatapan anda semua.





 

 

Seronoknyer dia.....!!!!!

Nama Baby : Gabriel Edhar
Umur 10 bulan

Baby and walker..!! HHmmmm.....ada baik dan buruk.

Kebaikannya :
1. Boleh membantu baby duduk ( walaupun masih tak tegap )...so parents tak perlu risau baby jatuh. Senget cam manapun, baby still kat dalam tu.

2. Sokongan baby untuk berjalan. Bila dah tau rhythm, senang nak jalan.

3. Kalau MAMA sibuk kat dapur, letal je baby kat dalam tu. Nangis, dah tentu but unless kerja-kerja berjalan lancar.  Takpun, bawa je sekali baby n walker kat dapur. Biar baby nengok muka MAMA yang bertungkus-lumus buat kerja. Tapi tak digalakkan takut tercapai apa-apa yang bahaya.

Keburukannya :

1. Takut terbabas dan boleh menyebabkan kemalangan.

2. Bila baby dah pandai sikit, expecially  baby yang aktif, sure akan keluar sendiri daripada walker. Like my baby. Panjat punya panjat, sekali tersilap langkah, and jatuh. But so far, my baby tak pernah jatuh lagi.

Tapi walau apapun, walker memang tetap menjadi pilihan momies, MAMAs, ibu-ibu, ama-ama, mak-mak....walaupun dah diingatkan tentang bahayanyer about walker ni. Yang penting, pemerhatian yang lebih perlu diberikan. Jangan biarkan baby sorang-sorang kat dalam walker.


Kepada kengkawan blogger yang sudi nak join..ape tunggu lagi…jom join same..

3 pemenang akan dipilih mengikut gambar yang menarik dan pendapat kreatif.

Hadiah menarik dan istimewa akan diterima oleh pemenang

Syarat Penyertaan

• Jadi Follower ometomei dan add ometomei dalam bloglist anda
• Umur si comel mestilah tidak lebih 2 tahun
• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
• Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel yang berada di dalam walker
• Ceritakan pendapat anda tentang walker tersebut (baik dan buruk)
• Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.

cEPAT..JANGAN Lambat..

2 comments:

Orked said...

salam fieza..Tq joint contest kite..comeinye baby awak..tap nape xde pndapat baik n buruk tntang walker..nanti tambah yer..

nanti kite lawat lagi..

Orked said...

ok..tq fieza..