VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Tuesday, January 5, 2010

Audrene - 1 Cempaka

Salam......dah lama tak menaip kat blog ni....malas.....kekadang tu tak ada idea...Ok lah....nak story pasal Oyin my 2nd doter @ new school...Oyin bersekolah sama ngan Adamme, Sekolah Sri Petaling, PJ..memang since beli baju Oyin dah tak sabar2 nak ke sekolah. Kalau sebelum ni, masa Adamme jejakkan kaki ke darjah 1, MAMA dan babah yang hantar untuk 2 hari berturut2...ialah...masa tu tak ada sesiapa adik-beradik yang bersekolah yang boleh tengok2kan Adamme....tapi kali ni, babah tak dapat cuti sebab sebelum tu, babah dah lama bercuti..jadi MAMAlah yang hantar dan uruskan segalanya...baby Edhar, MAMA tinggalkan kat opah...senang nak bergerak..sampai je, MAMA beli buku2 sekolah untuk Adamme dan Oyin sebab babah tak sempat nak beli..biasalah, kalau dah lambat, mesti ada buku yang tak ada. Jadi MAMA amik keputusan, nak beli kat luar je..

OK, berbalik ke kisah seisi persekolahan...Adamme, MAMA tak kisah sangat...ialah..dah darjah 3 dan terlebih arif...MAMA teman kan Oyin je la...naik ke tingkat atas ( dewan ), dah ramai parents dan murid2, menunggu...murid2 dah dibahagikan kelas mengikut tahap Ujian Pengesanan...nama Oyin dalam senarai 1 Cempaka ( kelas yang terbaik )...alhamdulillah...masa tengah semak nama, MAMA tengok kat ruangan "KAUM"...tergelak MAMA ...nak tau kenapa??? Sebabnya pihak sekolah terletak "I" = INDIA!!!!! Ialah...mana taknya...nama AUDRENE LAYLA...jadi diaorang2 konfius...tapi MAMA tak puas hati gak la...ialah...surat beranak dah bagi..siap ada "BINTI " sekali, takkan tak faham?? MAMApun citer ngan babah...rupanya, masa Hari Orientasi, pihak sekolah dah bagi buku2 teks. Sampai giliran Oyin, ada ke patutnya cinku tu tanya macam ni " Minta maaf, PENDIDIKAN MORAL ke AGAMA ISLAM???" Agaknya dia konfius kot...ialah bila tengok nama Oyin dan muka, memang nampak cam Indian ( sebab muka oyin ala2 mamak skit )...bila tengok babah lak...melayu...sabo je la...

Tiba masa masukkan ke kelas...nak buat pembayaran yuran...dapat lak guru kelas masa Adamme darjah 1 dulu...cikgu tu siap tanya " Adik Adamme ye?" katanya nama unik jadi senang la kot dia nak ingat...lagipun masa tu Adamme nakal sangat..pasal tu cikgu tu ingat...di sebabkan sikap pemalu yang menebal dalam diri Oyin, memang susahlah dia nak buka mulut tanya nama kawan sebelah....jadi, sama2 diam....

MAMA tak tunggu lama, lepas settle semuanya, gi KL cari buku apa yang patut...kat2 maghrib, Adamme dan Oyin balik....macam2 lah MAMA tanya Adamme dan Oyin...expecially time rehat...ialah, Oyin tak biasa lagi...jadi MAMA tanya rehat ngan sapa...sape lagi kalau bukan ngan Adamme...hari ni pun rehat ngan Adamme gak...ngan mamber sebelah, bertegur masa kat kelas je...

Harap2 lepas ni Oyin bertambah keyakinan diri dan ringan2 mulut ngan kawan2...baru leh jadi macam Abang Adamme punya ramai kawan kat sekolah...bak kata Oyin..." MAMA, kenapa abang ramai sangat orang kenal dia???"

No comments: