VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Monday, December 28, 2009

Cerita anak-anak

Salam.....dah lama rasanyer tak coretkan apa2 kat blog ni....sebab kemalasan melanda...ada benyak cerita tentang anak2 MAMA...Ok...start dari Adamme...

ADAMME

Adamme dah balik since dari hari Jumaat lagi. Memang dia tak sabar nak balik. Balik je sini, gelap semacam. So, macam2 pengalaman Adamme dapat selama 2 minggu shooting kat Melaka. Masalahnyer, Adamme ajak MAMA pindah ke Melaka. Katanyer seronok dok kat Melaka. Ingat senang2 ke nak pindah. Yang kelakarnyer...siap bagitau ada awek...baru nak masuk darjah 3 weiii...namanyer BALQISH...nick name : Qish...MAMA tanya Adamme apsal cakap itu awek? Jawapannyer sebab Adamme tanya Qish sama ada suka kat Adamme atau tak?????? Kata Girlfriend...tapi tak ada no telefon masing2...biasala...kena la poyo sikit...MAMA tanya cam mana bekerja...OK ke KO....Adamme kata OK tak ada masalah...Adibah Noor baik....dan yang paling syok dan kekadang rasa menyampahpun ada kalau MAMA dengar...kat sana, Adamme dimanjakan...gi mana2, mesti bawak Adamme...budak2 lain tak ikut...gi karaoke la, jalan2 kat bandar Melaka la..sana sini...berjalan saja kejenyer...siap Director belikan toy untuk Adamme..itu kira bonus la untk Adamme...atas usaha Adamme...balik sini, shopping baju sekolah untuk Adamme lak...

Audrene

Oyin memang dah tak sabar nak sekolah...hari-hari tanya bila nak sekolah...lagi berapa hari...excited gila-gilaan...now, Oyin dah potong rambut...senang sikit nak menyiapkan diri bila dah sekolah nanti. Bersih dan kemas skit. Sekarang Adamme dah balik...so, Oyin dah tak boring lagi...dah ada teman untuk bermain dan bergaduh, seronoklah dia..hari Rabu ni, Hari Suaikenal kat sekolah..tapi tak best pasal MAMA tak dapat nak temankan Oyin...babah je...hari tu MAMA ada hal...sorry Oyin..ikutkan hati...MAMA nak tengok hari pertama Oyin melangkahkan kaki ke sekolah baru... :( .....hari tu juga ada UJIAN PENGESANAN...MAMA doakan Oyin buat yang terbaik dan ditempatkan di kelas yang terbaik....amin...

Ezryn

Ezryn suka sangat tengok citer2 Allahyarham TanSri P.Ramlee..yang paling Ezryn suka...MADU 3 dan dari citer tu jugak lah...Ezryn minat tengok citer2 lama2 nih...kalah MAMA...Now, dia tengah hafal skrip dalam MADU 3 yang Abang Jamil terjun sungai...dan 3rd wife dia cakap, lebih kurang macam ni dialognyer " Abang Jamil sayang kak Tipah tak and bla..bla...bla..." tergelak2 MAMA kat dapur...Ezrynpun dah potong rambut sebab tengok Oyin potong...first time bawak dia gi salon...teruja habis dia...sebab dia suka sangat ngan barang2 kat dalam salon...masalahnyer..kena tunggu turn dan mulut dia sangat...sangat...sangat bising...soh MAMA potong rabut dia.....ingat MAMA ni keje kat salon ke?? Bila sampai turn dia, punya la sengih .....tersipu2 macam cantek sangat...memang nampak muka dia perasan..sampai tukang gunting tupun perasan...tengah2 gunting, bergerak sana sini sebab geli siap ketawa lagi...memang nampa lagi tembab la muka dia...tapi tak apa...rambut2 yang agak macam susah nak tumbuh dan terkeluar sana sini tu dah tak ada....pas ni minta2 la kalau dah panjang nampak kemas berbanding sebelum ni....mulut dia sekarang ni..teramatlah laser...MAMA saja je amik cili biar dia takut skit....hari2 gaduh ngan Oyin....fening...fening....!!!!


Edhar

Umur dah 1++....2 weeks,  Baby Edhar tumbuh gigi. MAMA terperasan masa tengah main ngan dia...tapi yang kelakarnyer...gigi tu tumbuh kat tempat taring bahagian atas...cam CEPLOS tu...satu je pulak tu....hari ni pulak...terperasan 1 lagi kuar kat sebelah gigi yang dah tumbuh tu...semakin nakal...hari Rabu ni...baby Edhar ada photoshoot...masalahnyer, shooting ngan orang lain sebagai parents...dah la dia tak mau ngan orang lain...minta2 tak meragam la....tak tau la macam mana kalau dia tak nak ngan orang2 tu....memanjat....jangan cakap...dah sampai atas tempat sandar badan sofa...memula tu...bahagian duduk sofa...la ni...dah sampai atas.....takut jatuh je....dah la tu, bila dah berjaya naik kat atas, siap buat show lagi....takut MAMA tengok...

Buat masa ni, ini sajalah laporan anak2 ku...Sekian, terima kasih.

2 comments:

Sitisifir10 said...

huhu...nape cakap mcm ceplos...rase nak bersin baca...ahahahaha

fieza said...

Cuba bayangkan kalau panjang 1 tu je...tak ke cam CEPLOS???..hu...hu...hu...