VOTE for MARYAM EZRYNA

VOTE for MARYAM EZRYNA
hi....vote for my cutie pie...Maryam Ezryna Rizq Arisha. PLEASE CLICK A PICTURE ABOVE FOR VOTE. THANKS!

Pakej Perkahwinan

Pakej Perkahwinan
Latest from us. Please click pic for more info.

Deep Blue Lense copy-paste Contest

Salam...


Jom joint contest yang sangat2 senang...contest ni organize by mamaemma




Macam mana nak joint????

nampak tak badge kat atas tu?? copy and paste je kat blog kengkawan.. pas dah buat bagi tahu pihak penganjur via email crawler_os@yahoo.com, comment box, oggix, ym.

My Kids

Adamme in action

Monday, August 24, 2009

Contest Kenangan Berpuasa Zaman Kanak2


Ini ada satu contest yang MAMA terjumpa masa tengah memblogging kat blog teman-teman yang lain. Menarik gak ni. MAMA ada banyak cerita kalau nak share pasal kenangan pose masa bebudak dulu. tapi MAMA akan carita yang paling best je ler...
Tapi sebelum tu kalau ada di antara korang-korang yang berminat nak joint, baca syarat-syarat dan boleh ler klik kat link tuan penganjur....
Ceritanyer gini.........

MAMA ni start pose yang betul-betul penuh memang lambat. Kalau nak ikut penuh ( tinggal 7 hari jeerrr - masalah kaum pompuan ) masa umur MAMA 13 tahun. ...(malu kat anak-anak. Umur 6 tahun dah start pose...hheeee...hhheee..hheee...). Masa MAMA sekolah rendah dulu, kalau posepun pasal nak dapatkan duit raya. MAMA masih ingat masa tu umur MAMA 9 tahun ( darjah 3A ), To'ki MAMA janji pada cucu-cucunyer yang barang sape berpuasa penuh, dia akan bagi duit raya RM30.00!!!!!!  Masa tu duit sebanyak tu, kira banyakkkkk bangeeetttt...MAMApun dengan penuh semangat ingin menyahut cabaran yang To'ki MAMA berikan. Dalam seminggu pertama pose tu memang OK ler....masuk jer minggu yang seterusnyerrr...jeng....jeng....jeng...Satu hari tu, waktu rehat, MAMA dengan muka selambanyer gi ler ke kantin ngan mamber-mamber. Sekolah petang + dengan panas teriknyer membuatkan MAMA rasa terlalu tercabar dan naik ler tanduk kat kepala. Dalam hati MAMA berkata-kata  "Ala, kalau akau minumpun, bukannyer To'ki nampakpun. Lagipun aku dok kat Selayang, To'ki kat Cheras, tak mungkin kantoi."dengan selambanyer MAMApun beliler air sirap yang sejuk dan memikat hati kalernyer...Gurlpp...gurlpp....gurllpp...ah hhh...sedapnyerrr....Masa tu port kat belakang kantin dan kat situ memang dekat dengan jalan... Tengah dok syok meneguk.....tetiba laluler sebuah moto yang mana penunggangnyer seperti pernah kulihat....jengg...jeng...jeng..."Adushhh!!! To'kilerrr!!!!! Ni mesti dia nak gi umah sedara kat Selayang nihh...." Masa tu memang cover line baikkk punyer dalam hati memang berharap yang To'ki tak perasan. Lepas 1 bala, kantoi lak ngan USTAZZZZ.. dialognyer macam ni
Ustaz : Hei, awak mari sini!!!
MAMA : ....dalam hati (Alamak, habisss)..ye Ustaz ( takut ni )
Ustaz : Awak ni orang Islam ke bukan???
MAMA : Islam Ustaz. (pedas tuhh... )  
Ustaz : Kalau awak orang Islam, nape awak tak pose??? Esok saya tak tengok awak tak pose. FAHAMM!!!! 
MAMA : Baik Ustaz... (lega jap ) 
1 Syawalpun menjelma......
macam biasa tiap-tiap tahun MAMA sekeluarga akan beraya ke rumah To'ki di Cheras. Dah puas makan-makan, borak-borak, snaping-snaping, tiba time nak balik. Cam biasaler acara bersalam-salaman...Memula salam To'ki
To'ki : Puase penuh ke??
MAMA : ( Dalam hati ...Adushh ) Penuh! ( dengan confident )
To'ki : Bukan Fieza ke yang To'ki nampak minum kat belakang kantin hari tu??
MAMA : ( Alamak.....ingatkan tak nampak)...eeerrr..maana ada..penuhler pose. To'ki salah orang ni.
To'ki : Ye ke?? To'ki ingat Fieza. Nampak macam Fieza.
MAMA : ( Bukan macam lagi, memang cucumu...hheee...hee..hhee.. ) Terima kasih To'ki....
dan akhirnyer RM30.00 menjadi milik MAMA hari tu...
Buat anak-anak MAMA dan para pembaca..jangan pose sebab nakkan habuan. Pose tu kan ke kewajipan. Akhir kata inilah antara memori yang MAMA tak akan lupakan tiap kali menjelang bulan RAMADAN.
Jadi pada sesapa yang nak joint, tengok ler apa yang boleh melayakkan anda untuk joint :


Contest ni akan bermula pada hari ini,
22 Ogos 2009 jam 9.00 pagi
dan akan berakhir pada
10 September 2009 jam 5.00 petang
(kesilapan tarikh di banner sila abaikan)
Keputusan akan diumumkan pada
14 September 2009 jam 9.00 pagi.

Syarat2nya ialah:



  • Menjadi FOLLOWER Mamamanja
     - Udah  
     

  • Add blog MAMAMANJA kat bloglist korang
    -Udah

  • Upload gambar diatas sebagai BANNER DI SIDEBAR blog korang dan LINK kan ke ENTRY ini
    - Udah 

  • Nyatakan LINK blog Mamamanja kat entry korang
    - http://mamamanja79.blogspot.com/

Cara2nya pulak ialah:



  • Buat 1 entry tentang kenangan berpuasa korang yang paling menarik masa zaman kekecik dulu. X kira la... pertama kali berpuasa atau dah jenuh berpuasa, janji kenangan yang paling menarik masa zaman kekecik.



  • Bila dah siap, nyatakan LINK ENTRY korang kat ruangan komen entry ini supaya senang aku nak terjah.

     

1 comment:

Mamamanja said...

salam kenal kak..
thanx join contest MM

gud luck eh